I Jornada Transversal d’Atenció a la Cronicitat: Què necessito? Què oferim?

I Jornada Transversal d’Atenció a la Cronicitat: Què necessito? Què oferim?
Dimecres
2
Abril
Hora
De 9 a 14 h
Hora:
de 09:00h a 14:00h
Lloc: MAPA
Auditori Col·legi Major de Sant Jordi. Passatge Ricard Zamora, 4-8, Barcelona.
Preu:
Associat: 35 € No associat: 40 €
Pertanyo a l'Entitat associada a La Unió:
Pertanyo a l'Associat Col·laborador de La Unió:
No pertanyo a cap entitat associada

L'atenció a la cronicitat és un dels majors reptes del sistema sanitari i social avui i, evidentment, durant els propers anys. La necessitat d'atenció de les persones amb dependència es produeix, quasi sempre, per un problema relacionat amb la seva salut. Si entenem la salut com un estat de complet benestar físic, mental i social, i no només l'absència de malaltia o dolència (definició presentada per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) en la seva constitució aprovada en 1948), és evident que l'abordatge de les necessitats de les persones requereix, de manera indestriable, atendre tots els aspectes vitals que les generen.

El nostre sistema d'atenció sanitari i social ha d'adaptar-se a aquesta realitat, que ja és un fet. Si bé el què cal fer depèn de les necessitats expressades per les persones, el com i on depèn de les nostres capacitats com a sistema. El nostre entorn social i econòmic, a més, determina l'especificitat d'aquestes necessitats i, a la vegada, les possibilitats a l'hora de donar-hi resposta. Per això cal un coneixement precís de les necessitats de les persones a les que atenem, i el consegüent diàleg per articular propostes assistencials que aconsegueixen una bona resolució, amb qualitat, que comportin un abordatge integral d'aquestes necessitats. Diàleg entre les persones i el sistema, diàleg entre els agents del sistema i compartir objectius i voluntats. El sentit que té l'activitat dels sectors que donen atenció a les persones és alinear els esforços per atendre-les de la manera més eficaç, més eficient, i amb plena satisfacció quant a objectius compartits.

Aquesta I Jornada Transversal de la cronicitat, organitzada per La Unió, que anomenem: Què necessito?, Què oferim?, pretén ser un diàleg obert i d'apropament entre el sector que presta els serveis i les persones que els reben.


PROGRAMA

08.30 h.            Recepció d'assistents

09.00 h.            Inauguració de la jornada a càrrec de Carles Constante, director general de Planificació i Recerca en Salut, del Departament de Salut, Manel Jovells, president de La Unió i Helena Ris, directora general de La Unió.

09.15-10.00h.    Conferència inaugural. Crònica: substantiu i adjectiu, a càrrec de Màrius Serra, escriptor, autor de Quiet (2008) una crònica sobre la vida al costat del seu fill Lluís, que patia paràlisi cerebral.

10.00-11.15 h.   Taula 1. QUÈ NECESSITO? Moderador: Josep Puigbó, periodista i assessor de   comunicació.

La taula estarà formada per cinc persones que intervindran des de la perspectiva  pacient, cuidador i professional, de l'àmbit sanitari i social.

11.15-11.45 h.   Pausa cafè

11.45-12.15 h    ON ESTÀVEM, ON ESTEM

Una reflexió sobre la resposta a les necessitats i l'adaptació als canvis, a càrrec de Enric Arqués, president de Fòrum i Co-director de l'Associació Joia, Josep Pascual, director tècnic assistencial d'AESTE-SARquavitae, Josep De Martí, gerent d'Inforesidencias.

12.15-13.45 h     Taula 2. QUÈ OFERIM? Moderador: Josep Puigbó, periodista i assessor de comunicació.

Àmbit Administració

Àmbit Proveïdors

Carmela Fortuny, directora general de l'ICASS

Pilar Casaus, directora mèdica de l'Institut Pere Mata. Àmbit salut mental adults i infanto-juvenil

Josep M. Padrosa, director del Servei Català de la Salut

Josep Ballester, director Àrea Sanitària de Grup Mutuam. Àmbit atenció sociosanitària i atenció a la dependència

Albert Ledesma, director del Pla Interdepartamental d'Atenció i Interacció Social i Sanitària. Generalitat de Catalunya

Lluís Colomés, director Atenció Primària del Grup Sagessa. Àmbit atenció primària

 

13.45 -14.15 h. Cloenda, a càrrec d'Helena Ris, directora general, Josep Ganduxé, vocal-president del Consell de Sector d'Atenció Sociosanitària, Joan Orrit, vocal-president del Consell de Sector d'Atenció a la Salut Mental i Josep Lluís Roselló, vocal-president Consell del Sector d'Atenció a la Dependència.

Fila zero: comptarà amb professionals experts dels sectors sanitari i social.

Adjuntem informació Pàrking Piscinas y deportes gratuït 2 hores

Organitza
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 19/09/2018