El compromís social del nou Govern, recuperem la veu del nostre model sanitari i social

El compromís social del nou Govern, recuperem la veu del nostre model sanitari i social
05/06/2018
Enric Mangas
president de La Unió
Roser Fernández i Alegre
directora general de La Unió

Fa poques setmanes vam publicar un blog per donar la benvinguda al president Torra i mostrar el nostre suport permanent en la restitució de les institucions del nostre país. També valoràvem satisfactòriament les primeres paraules del president referides a l'àmbit de Salut: “Tenim un model sanitari d'èxit, de qualitat, públic, universal, equitatiu, centrat en les persones, en els seus drets i en la seva dignitat. Hem de millorar les condicions laborals dels seus professionals, recuperar els salaris i poder retenir el talent. Necessitem fer, sí; necessitem fer inversions en tecnologia sanitària i en infraestructures [...] donarem impuls al pla integral per a la millora de les llistes d'espera sanitàries [...] amb més implicació dels professionals en la seva gestió” (Discurs d'investidura del Molt Honorable president Quim Torra, 14 de maig de 2018).

Aquest proppassat 2 de juny va prendre possessió el nou Govern i ara volem donar la benvinguda als nous consellers, especialment a la consellera de Salut, Alba Vergés, i al conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, amb qui ens comprometem a treballar per continuar construint un sistema de salut i social, universal, de qualitat, sostenible i equitatiu.

I ho volem fer amb un sincer reconeixement al conseller Comín i a la consellera Bassa, i als seus equips de treball, que han fet possible la governabilitat del sistema en moments excepcionals d'enorme complexitat i que ara  fan possible assumir el relleu efectiu en el marc d'unes polítiques de salut i social transformadores i innovadores.

Al repte de la restitució política i social, La Unió posa sobre la taula: la restitució i la millora de les condicions laborals dels professionals del sector, que en moments de crisi n'han assumit el cost sense afectar a la qualitat de l'atenció; la recuperació de les inversions necessàries i l'aposta per la recerca i la innovació retenint el talent; la capacitat transformadora per adequar les estructures i serveis als nous perfils i necessitats de la població; la recuperació de les capacitats de gestió orientades a l'assoliment de resultats, el reconeixement del valor social de la pluralitat i el treball en xarxa com a tret característic i diferencial del nostre model. La Unió i els més de 460 centres i més de 60.000 professionals que en formem part ens sentim compromesos amb aquests reptes.

La Unió felicita els nous responsables de les polítiques públiques del país, agraeix sincerament l'esforç personal i professional de tots els que en moments difícils han assumit la gestió del dia a dia, i es posa a la disposició del nou Govern.

I com deia Miquel Martí i Pol, “i a cada instant gasteu tota una vida perquè no hi ha futur que no us pertanyi”.


1 Comentaris
Comentaris
Jo no afegiria res a l'escrit. Ara és l'hora de posar èmfasi a la millora de les condicions laborals dels professionals de la salut, per tal de retenir el talent.
Així mateix important la situació de manca de professionals, que serà molt preocupant en els propers any i que pot posar en crisi el model sanitari Català
05/06/2018
Joan Grané Alsina

Deixa el teu comentari
Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Moderació de comentaris. Us informem que els comentaris són prèviament revisats en horari laboral abans de ser publicats. La Unió es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg o  que no s'ajustin al tema de debat. 
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 27/03/2024