Mirant cap a fora de veritat, portem el món a casa

Mirant cap a fora de veritat, portem el món a casa
MÓN Barcelona ha estat triada per acollir la 44a edició del Congrés Mundial d'Hospitals, impulsat per la International Hospital Federation (IHF) i que tindrà lloc del 3 al 5 de novembre del 2020. La Unió Catalana d'Hospitals –membre de ple dret de la IHF– ha estat qui va preparar i presentar la candidatura i qui s'encarregarà de l'organització de l'esdeveniment, conjuntament amb la IHF.
RECONEIXEMENT La Unió és un membre molt actiu de la IHF i hi col·labora en molts aspectes. Aquest n'és un. Als membres de la IHF, organitzacions sanitàries de tot el món, reunits en sessió plenària, els va semblar que Barcelona era una bona opció i, el fet que La Unió ho organitzés, una garantia d'èxit. 
CONEIXEMENT El congrés mundial d'hospitals és un esdeveniment que té lloc cada any i que reuneix responsables d'organitzacions de proveïdors sanitaris, administracions sanitàries i responsables de gestió i lideratge dels sistemes sanitaris de tot el món. És un esdeveniment divers que reuneix el coneixement sobre la gestió dels sistemes sanitaris, models i organitzacions, que treballen a tot el món, cadascú en el seu entorn i amb els seus condicionats específics, per avançar cap a sistemes sanitaris millors que contribueixin a la salut de totes les persones. Ens trobem i aprenem uns dels altres.
REALITAT   Que això tingui lloc a Barcelona, ho ha escollit la resta del món, ens demostra que els valors de la nostra ciutat tenen un pes i donen garanties. Que ho organitzi Catalunya, explica com el nostre sistema és reconegut i un model a seguir, destacant-ne els resultats assistencials, la integració de serveis, sanitaris i socials, la potent atenció primària i la recerca. I els nombrosos exemples de projectes d'eficiència, que la força de la realitat i la necessitat obliga, ens ha empès a desenvolupar amb més eficiència (permeteu-me la redundància) de la que voldríem. Un sistema que ha lluitat per ser excel·lent, veient com els recursos no arribaven en la quantitat que calia, i que ha tirat endavant malgrat normes que anaven en contra de les necessitats del model.

OPORTUNITAT 

La trobada ha de servir per  aprofundir en les necessitats de la població i els reptes del sector en un futur recent, entre els quals destaca especialment la transformació digital en l'assistència sanitària, l'experiència digital del pacient, què pot aportar l'eHealth als treballadors sanitaris, oportunitats i riscos del Big Data o salut mòbil i wearables seran alguns dels aspectes que s'hi tractaran. D'altra banda, la integració de l'atenció sanitària i social, en la qual Catalunya és un referent, ha despertat especialment l'interès dels promotors, així que aquest serà un altre dels temes clau que s'abordarà al congrés. La trobada servirà, així mateix, per donar a conèixer a nivell internacional com funciona i com està organitzat el sistema sanitari català. Aquests espai de trobada que representarà el congrés, doncs, és una oportunitat per explicar tot el que fem, molt més sent els hostes. Fer-ho a casa ha de facilitar la participació de totes les entitats del sector. I hem de fer-ho. Hem de convertir-lo en un aparador del nostre sistema i ensenyar un model que és un pilar de la nostra societat.
JUNTS   Aquest espai de trobada ens l'hem de fer nostre i utilitzar aquesta oportunitat per fer avinent l'esforç i el valor del treball dels nostres professionals, les nostres institucions, de la ciutadania, l'administració sanitària i de tots els agents del sector. Hem d'establir complicitats, sinèrgies i col·laboracions. Hem de plantejar un programa científic de qualitat que sigui la mostra de la nostra realitat.

 

IHF Barcelona 2020
Tenim l'oportunitat, treballant junts, de fer que aquest reconeixement permeti compartir el coneixement perquè la realitat del nostre sistema i els seus valors puguin ser un exemple per als altres i pugui nodrir-se, també, de la resta del món amb qui compartim els objectius de treballar per a les persones. 

2 Comentaris
Comentaris
Gràcies per la teva aportació, Ma Luisa. Des de La Unió tenim molt en compte el tema de la transparència i els resultats. És per això que ja tenim previst tractar l’atenció orientada al valor en el marc del Congrés 2020. Comptem amb tu per desenvolupar aquesta qüestió.
19/02/2018
La Unió
Moltes felicitats!

Es una oportunitat unica que hem de aprofitar per donar a conèixer les nostres fortalesses i experiencies.

A mes dels temes seleccionats estrella: transformació digital en l'assistència sanitària, l'experiència digital del pacient i la integració de l'atenció sanitària i social, proposo treballar el tema de la atencio orientada al valor: transparencia i resultats.


19/02/2018
Ma Luisa de la Puente Martorell

Deixa el teu comentari
Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Moderació de comentaris. Us informem que els comentaris són prèviament revisats en horari laboral abans de ser publicats. La Unió es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg o  que no s'ajustin al tema de debat. 
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 27/03/2024