‘Procrastination on board’

‘Procrastination on board’
05/07/2017
Cristina Aragüés, directora de Comunicació de La Unió

“Procrastination”? Sembla greu... En català, procrastinació... No hi ha gaire diferència, no? Deixar per més tard el que pots fer ara. Ara sí, el que han dit tota la vida les àvies i recollit les dites populars. Un concepte que ara trepitja fort en l'àmbit dels recursos humans i la comunicació corporativa.

Imprescindible en el món del “coaching” i la productivitat i bàsic per entendre com enviar missatges, que te'ls capturin i, sobretot, que te'ls captin. A grans problemes, grans remeis, com ara la tècnica Pomodoro, ideada per Francesco Cirillo, una ajuda a la concentració o el “Getting things done” de David Allen, com a mètode de gestió de les activitats, entre d'altres.

Endarrerir la creativitat per por al fracàs, per mandra o perquè hi ha multitud d'altres coses a fer. I és que el “gap” entre el que toca fer i el que es pot fer cada vegada s'eixampla més. Tot un món per a la psicologia i molta feina per als que volen ser escoltats, entre ells, les organitzacions.

Des del punt de vista de la comunicació corporativa, què fer per combatre o, si més no, minimitzar aquesta dispersió regnant? Sembla que només hi ha una opció: intentar fer els missatges el més atractius possible i parlar més que mai el llenguatge, tant pel que fa a la forma com el contingut, que practiquen els diversos públics.

En general, l'aposta és cada vegada més per formats audiovisuals molt breus. Però no podem oblidar les diverses possibilitats de suports i els infinits moments en què poden ser rebuts. Vídeo sí, però subtitulat, no sigui cas que quan el mirem no el puguem escoltar.

Més que mai som “multitasking” i més que mai ens col·lapsem. La comunicació corporativa no pot ser aliena a tot això i cal treballar per avançar-se a fenòmens com la procastinació. Per davant, tot un repte, una nova manera de construir la informació corporativa amb més ús de nous formats per facilitar la relació amb els diferents públics i l'abordatge de la conversa permanent.

Per evitar caure en la procrastinació, els experts recomanen, entre altres coses, el Saent, una eina per silenciar les xarxes socials... A la feina, a casa, de vacances, procrastination on board...


4 Comentaris
Comentaris
La gestió del temps davant totes les tasques que ens arriben per fer i la gestió de les nostres pròpies emocions davant les tasques que més mandra, estrés, etc. ens provoquen són qüestions per a reflexionar. Però reflexionar també és una tasca que es posposa, just en un món que cada cop va més depressa i que s'atura menys...
24/07/2017
il·lu González
Ajudar amb la procrastinació:
Interessant aplicar la regla dels dos minuts: realitzar la propera tasca encara que no sigui urgent. Si una tasca et porta menys temps que planificar-la, millor realitzar-la.
També és molt interessant el Saent
14/07/2017
María Consuelo Centelles Miró
Bon dia Ma. Teresa, et deixo aquest enllanç https://www.saent.com/press/ per ajudar amb la procrastinació!
06/07/2017
Cristina Aragüés
Estic interessada en el Saent, una eina per silenciar les xarxes socials, per millorar la gestió dels temps, i no caure en la procrastinació.
05/07/2017
Mª Teresa Riera Pagès

Deixa el teu comentari
Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Moderació de comentaris. Us informem que els comentaris són prèviament revisats en horari laboral abans de ser publicats. La Unió es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg o  que no s'ajustin al tema de debat. 
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 27/03/2024