Noves respostes per a temps nous

Noves respostes per a temps nous
Dimecres
18
oct
Hora:
de 10:00h a 13:30h
Lloc: MAPA
Lloc: sala d'actes de La Unió. Carrer València, 333, pl. baixa, Barcelona
Preu:
Gratuït, prèvia inscripció.
ELS INFORMEM QUE L'AFORAMENT D'AQUESTA JORNADA ESTÀ COMPLET.

 

 

El canvi forma part de la realitat de tots els sectors i de totes les organitzacions. Es fa necessari mutar per evolucionar i adaptar-se a les noves realitats que venen marcades pels nous escenaris de tipus polític, social, demogràfic, econòmic o tecnològic.

Ens els darrers anys, a més, els esdeveniments s'han succeït de manera més accelerada, especialment de la mà de l'anomenada transformació digital. Nous elements com els smartphones, les app's, la intel·ligència artificial, el big data, i altres, s'han introduït en força en les nostres vides.

El món de les infraestructures sanitàries, també ha viscut un procés continu d'introducció de millores tecnològiques en els seus diferents àmbits i d'adaptació dels espais a les necessitats de les persones.

En aquesta jornada, promoguda pel Consell Tècnic Assessor d'Infraestructures i Equipaments, es presentaran diverses experiències de centres hospitalaris catalans en els quals s'estan introduint noves maneres de fer les coses, sovint amb el suport de millores tecnològiques.

Comptarem per la ponència inaugural amb el despatx d'arquitectes PMMT, que l'any 2017 ha rebut el premi d'espais inclusius de la Unió Internacional d'Arquitectes, seguit de dues taules rodones; la primera, entorn a nous rols professionals en l'àmbit de les infraestructures hospitalàries i en la segona, s'exposaran diverses experiències d'eines per millorar la gestió de les infraestructures.

La jornada és gratuïta. Esperem que sigui del vostre interès.

 

PROGRAMA:

 

09.30 a 10.00      Recepció d'assistents

10.00 a 10.15        INAUGURACIÓ

A càrrec d'Helena Ris, directora general, La Unió.

               

10.15 a 10.45        Conferència Inaugural

            

  • Nous reptes pel present i el futur dels hospitals, a càrrec de Patricio Martínez, director general de PMMT, Forward Thinking Healthcare Architecture.

 

10.45 a 11.30    Taula 1. NOUS ROLS PROFESSIONALS EN L'ÀMBIT DE LES INFRAESTRUCTURES HOSPITALÀRIES

 

Modera: Jordi Vivancos, responsable de l'Àmbit d‘Infraestructures i Manteniment, Consorci Sanitari Integral.

  • La nova figura dels Bioenginyers, a càrrec de Daniel Navajas, professor de la Facultat de Medicina de la Universitat de Barcelona i cap d'estudis del grau d'Enginyeria Biomèdica.           
  • La infermera d'infraestructures, a càrrec de Maria Jesús Alcocer, infermera de la Direcció d'Infraestructures i Enginyeria Biomèdica (Hospital Clínic).

 

11.30 a 12.00     Pausa Cafè

 

12.00 a 13.15    Taula 2. EINES PER MILLORAR LA GESTIÓ DE LES INFRAESTRUCTURES

 

Modera: Joan Bayona, director de Serveis Generals, Parc Sanitari Pere Virgili.

  • Com millorar la productivitat de l'equip de neteja, a càrrec de Rubèn Moragues, director de Serveis Generals, Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
  • Optimitzar temps de resposta mitjançant la gestió de les ordres de treball de manteniment amb una plataforma mòbil, a càrrec de Jaume Castellano, director de Serveis Auxiliars a la Sanitat i Raül Enríquez, cap d‘Infraestructures i Serveis, Consorci Hospitalari de Vic.
  • Integració dels espais a pacients amb malalties pediàtriques, a càrrec de Maria Josep Planas, directora de Planificació i Experiència del Pacient, Hospital Sant Joan de Déu.
  • Nou enfocament de la gestió tecnològica de l'hospital i de la Innovació, a càrrec de Joan Vila-Masana, director d'Infraestructures i Enginyeria Biomèdica, Hospital Clínic.

                                                                            

13.15 a 13.30     CLOENDA

 

 

 

 

 

 

 

Organitza
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 16/08/2018