Presentació Repensant el Model d'atenció a les persones amb dependència

Presentació Repensant el Model d'atenció a les persones amb dependència
Dimecres
17
mai
Hora:
de 10:30h a 14:00h
Lloc: MAPA
Sala d'Actes de La Unió (c. València, 333, de Barcelona)
Preu:
Gratuït, prèvia inscripció.
Pertanyo a l'Entitat associada a La Unió:
Pertanyo a l'Associat Col·laborador de La Unió:
No pertanyo a cap entitat associada

 

L'actual model d'atenció a les persones amb dependència a Catalunya recull l'evolució, tant social com normativa, que ha donat suport al desenvolupament d'un sistema de protecció social, com a la resta de països d'Europa. Malgrat l'encara insuficient desplegament del model, la realitat actual és fruit de l'esforç de moltes persones i contempla tant les aportacions de l'Administració com a garant dels drets públics, com la contribució històrica des de la societat civil en el desplegament de serveis. Des dels àmbits de responsabilitat de les polítiques socials fins al professional que dona la mà a les persones, passant per les organitzacions que els acullen i els presenten serveis, s'ha fet una contribució continuada al seu desenvolupament.

Des de La Unió, i totes les institucions que en formen part, es va plantejar fer una aturada en aquest camí i reflexionar sobre el que tenim, el que volem i el què esperem i així fer propostes sobre què necessitem per garantir la continuïtat dels serveis i com ho hem de seguir fent.

L'actual conjuntura econòmica i social ens ajuda, de fet, a fer aquesta reflexió que ha de ser compartida, per tots els que, des del seu àmbit de treball, hi estem  implicats. És imprescindible pensar en el canvi per a garantir la sostenibilitat d'aquest servei a les persones. Moment, per tant, de repensar els elements nuclears que cal adaptar per a garantir la continuïtat de l'atenció a la dependència.

Així, des de La Unió, basant-nos en aquests valors compartits, volem fer algunes propostes per ajudar a millorar, per a preservar i potenciar els elements que facin del nostre model d'atenció a la dependència un sistema modern, de qualitat, innovador i, sobretot, adequats a les necessitats de les persones. Fruit d'aquesta reflexió conjunta és el Document Repensant el Model d'atenció a les persones amb dependència que presentem en aquesta jornada.

Volem compartir aquesta reflexió en el marc d'aquesta trobada, per estendre el consens sobre com cal enfocar l'atenció a les persones.

 

PROGRAMA:

 

10.15 h              Recepció assistents

 

10.30 a 11.00     Benvinguda, a càrrec de:

 • Helena Ris, directora general de La Unió
 • Josep Lluis Roselló, vocal president del consell d'atenció a la dependència de La Unió
 • Josep Ganduxé, vocal president del consell d'atenció sociosanitària de La Unió
 • Joan Orrit, vocal president del consell d'atenció a la salut mental de La Unió

               

11.00 a 11.30     Presentació de l'informe: Repensant el Model d'atenció a la dependència, a càrrec de:

 • Anna Riera, directora de participació associativa de La Unió

 

11.30 a 12.00         Pausa cafè

 

12.00 a 12.30     Conferència: Repensant el present, construïm el futur. L'opinió des de fora, a càrrec de:

 •  Valentí Martínez, director general de la Fundació Universitària del Bages

 

12.30 a 13.30    Taula: Realitat de la provisió que han de fer les entitats per poder donar resposta al canvi de les necessitats de les persones en un futur no llunyà

                Modera: Anna Riera, directora de participació associativa de La Unió

 • Com canviarà en el futur les necessitats de les persones, a càrrec d'Albert Ledesma, metge de família d'ACEBA, Associació Catalana d'Entitats de Base Associativa. EAP Vic.
 • Adaptació dels professionals al canvi, a càrrec d'Iciar Ancizu, responsable d'Investigació i Desenvolupament de SARQuavitae
 • Canviaran els drets i les expectatives de les persones, a càrrec de Josep de Martí, gerent de Inforesidencias.
 • Com s'han d'adaptar els dispositius assistencials a aquest canvi, a càrrec de Roser Fernández, gerent de la Fundació Institut Guttmann

 

13.30                    Cloenda, a càrrec de:

 • Helena Ris, directora general de La Unió
 • Joan Ramon Ruiz, director general de Protecció Social del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies

 

Organitza
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 16/08/2018