Conscienciar i educar són claus per prevenir i assegurar un bon ús de les TIC per part dels infants i els joves

Conscienciar i educar són claus per prevenir i assegurar un bon ús de les TIC per part dels infants i els joves
Divendres 12/04/2013
La xerrada dels Mossos d'Esquadra i Althaia va reunir, ahir a la tarda, una setantena de persones a l'Auditori de la Plana de l'Om

Conscienciar i educar els infants esdevenen claus per prevenir i assegurar un bon ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) per part dels infants i els joves. Aquesta va ser la principal conclusió de la xerrada que es va celebrar ahir a la tarda a càrrec dels Mossos d'Esquadra i la Fundació Althaia, a l'Auditori de la Plana de l'Om de Manresa. La psicòloga responsable de la Unitat de Joc Patològic i altres Addiccions no Tòxiques de Salut Mental d'Althaia, Dominica Díez, i el cap de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra a Manresa, Pep Fuster, van protagonitzar una conferència que va reunir una setantena de persones.
 
Treball conjunt

Dominica Díez i Pep Fuster van destacar la importància que pares i mares comparteixin amb els seus fills l'ús de les TIC per familiaritzar-se junts, els conscienciïn per fer-los responsables i s'estableixin unes regles i uns temps d'usos. Pep Fuster va assenyalar que “cal un treball conjunt entre pares i fills i sempre tenir present la idea que el que no faríem a la vida real tampoc ho hem de fer a l'entorn virtual”.
 
Per la seva part, Dominica Díez, va explicar que la televisió continua sent més addictiva que Internet i els videojocs. A més, va detallar que “els comportaments addictius se solen donar entre aquells infants i joves introvertits i tímids a qui la seva identitat a la xarxa els produeix més plaer que les experiències viscudes la vida real”. Els dos ponents van aconsellar a pares i mares evitar que els seus fills tinguin l'ordinador a les seves habitacions, ser responsables amb les dades personals i les contrasenyes i anar en compte amb la distribució de fotos i vídeos. La xerrada es va acabar amb un breu col·loqui on els assistents van poder plantejar dubtes.


Per a més informació:
Judit Martí
Servei de Comunicació de la Fundació Althaia
93 873 36 76

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
IHF 2017 - Full memberCreu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 15/12/2017