Jornada de Cribratge del Càncer de Mama al Vallès Occidental Oest - 10 anys d'experiència

Jornada de Cribratge del Càncer de Mama al Vallès Occidental Oest - 10 anys d'experiència
Del 08/02/2013 al 10/03/2013
Divendres, 8 de febrer de 2013 - 8.15h
Edifici Docent MútuaTerrassa (Sant Antoni, 39)

Organitzada pel Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama (PDPCM) del Vallès Occidental Oest i les Unitats de Patologia de Mama de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa i del Consorci Sanitari de Terrassa, el proper divendres 8 de febrer se celebrarà -a l'Edifici Docent de MútuaTerrassa- una sessió sobre el cribratge del càncer de mama en el marc dels deu anys d'experiència de l'esmentat programa. La direcció de la jornada anirà a càrrec del Dr. Antonio Garcia Fernández, metge adjunt del Servei de Ginecologia de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa i la Dra. Mila Teixidó Vives, cap de la Unitat de Patologia de Mama del Servei de Radiodiagnòstic del Consorci Sanitari de Terrassa.

En el transcurs del matí s'exposaran les dades de les Unitats pel que fa als paràmetres que determi¬na el Programa de Detecció Precoç del Càncer de Mama de la Generalitat. A continuació hi ha prevista una ponència relativa al cribratge en dones amb antecedents familiars, l'exposició d'un estudi comparatiu entre les pacients diag¬nosticades en el programa i les pacients diag¬nosticades assistencialment de forma sincròni¬ca, una intervenció sobre la situació actual del cribratge i les perspectives de futur i finalment -abans del debat que clourà la sessió matinal- la presentació d'un estudi crític d'un programa de cribratge.

La tarda estarà adreçada a les pa¬cients amb càncer de mama i al públic en gene¬ral. El programa contempla una taula rodona amb la participació de dones amb antecedents d'aquesta malaltia i algunes de les seves parelles. En aquesta sessió es tractarà també la percepció de la notícia dolorosa, la presa de decisions davant del tractament, les conse¬qüències futures de les decisions i dels suports necessaris de les pacients i els seus familiars.

L'esmentada jornada, la qual comptarà amb la intervenció d'una quinzena de professionals, ha estat projectada amb la voluntat de possibilitar l'intercanvi d'experiències tant de caire científic com humà. 

 

Per a ampliar la informació poden posar-se en contacte amb:
Anna Folch i Filella
Directora de Comunicació, RRPP i Protocol de MútuaTerrassa
93 736 50 24
anna.folch@mutuaterrassa.es

Marta Codinas Fort
Cap de Comunicació del Consorci Sanitari de Terrassa
93 700 36 44
mcodinas@cst.cat
 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/07/2018