La Clínica Sant Josep ajuda a potenciar la igualtat social utilitzant la lletra Anna

La Clínica Sant Josep ajuda a potenciar la igualtat social utilitzant la lletra Anna
Dijous 24/01/2013

La primera acció en l'ús d'aquesta tipografia, creada per una noia amb síndrome de Down, serà la difusió de l'àrea Dones i Nens

La Clínica Sant Josep és un dels primers centres assistencials de Catalunya en utilitzar aquesta tipografia

Tipografia lletra Anna
La Clínica Sant Josep s'afegeix al projecte de la lletra Anna amb l'objectiu de col·laborar en un projecte que difon i potencia la igualtat social i el treball en equip gràcies a la suma de capacitats. A partir d'ara, aquesta tipografia s'utilitzarà per a la senyalització, difusió i promoció de diferents serveis de la Clínica.
 
La primera aplicació serà a l'àrea de Dones i Nens. La tipografia Anna servirà per senyalitzar aquesta àrea i també per a la seva difusió i promoció mitjançant documents impresos i publicitat. Aquesta àrea assistencial engloba tota l'atenció maternoinfantil, tant la vessant dedicada a la dona amb l'atenció ginecològica, obstètrica i de les llevadores, així com la dedicada als infants, amb l'atenció neonatal i pediàtrica especialitzada.

La tipografia
Anna és una tipografia en format digital dissenyada per Anna Vives. L'Anna és una noia amb la síndrome de Down que ha dedicat l'any 2012 a acostar-se al món de la lletra, treballant la lectura i l'escriptura. A través de l'observació de l'entorn i la investigació de diferents publicacions impreses s'ha acostat a les diferents formes que poden adoptar les lletres.
 
La intenció original de la tipografia és imitar els traços de l'escriptura de l'Anna, una grafia molt particular ja que mescla caràcters en majúscula i minúscula indistintament. En ser una tipografia de lletra lligada és molt adequada per utilitzar en textos curts o de caràcter informal. La tipografia Anna està formada per 126 caràcters corresponents a l'alfabet llatí, signes de puntuació, accents i alguns caràcters especials.
 
Història de la Lletra Anna
L'Anna Vives ha creat la seva pròpia tipografia de lletra amb l'objectiu de representar a tot un col·lectiu i aconseguir difondre i potenciar els valors associats de la lletra: la igualtat social i la importància del treball en equip sumant capacitats. L'Anna va començar a treballar la seva lletra amb un equip de persones al setembre del 2011 aconseguint, un any més tard, la seva digitalització alfabètica apta per escriure en qualsevol ordinador. Amb la intenció de buscar una major difusió s'ha creat la marca de roba de l'Anna, on s'usen les seves lletres i dibuixos amb el mateix objectiu.
 
El 100% dels recursos econòmics que s'obtenen de tots els projectes relacionats amb aquesta tipografia i marca de roba es destinen a finalitats socials. Actualment, a través del projecte “Sumant Capacitats”, es col·labora amb la Fundació Aura i la Fundació Àlex donant suport a la inserció laboral d'aquelles persones, com és el cas de l'Anna, amb més dificultats, la promoció d'un esport per a tothom i una educació amb més valors.
 
L'Anna ofereix gratuïtament la tipografia a totes les entitats socials i educatives del món amb l'objectiu que serveixi per fer-ne un bon ús didàctic i també de sensibilització. Per fer-ne ús publicitari o comercial cal posar-se en contacte per avaluar la iniciativa.


Per a més informació:
Judit Martí
Catpress, serveis de comunicació de la Fundació Althaia
93 873 36 76 - 93 872 14 22
www.catpress.cat
www.althaia.cat
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 16/08/2018