L'Hospital de Campdevànol organitza amb el SEM una jornada sobre hipotèrmia

L'Hospital de Campdevànol organitza amb el SEM una jornada sobre hipotèrmia
Del 06/02/2013 al 10/03/2013

Aquest matí s'ha celebrat, a la Fundació Eduard Soler de Ripoll, la Jornada “Hipotèrmia: problema o solució?”, organitzada pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i l'Hospital de Campdevànol, i que ha estat coordinada pels equips de la base SEM de Campdevànol amb el suport de la direcció territorial del SEM a Girona.

En aquesta jornada, que ha reunit més de 150 professionals de la salut, s'ha tractat la hipotèrmia i s'ha explicat com abordar el rescat i l'atenció del malalt amb hipotèrmia accidental. En aquest sentit, s'ha revisat una experiència viscuda al Puigmal l'any 2009, així com els rescats en allaus i algunes estratègies d'actuació en situacions d'emergència.

Per altra banda, s'ha tractat la hipotèrmia com a solució per a determinades situacions. Concretament, en casos d'aturada cardiorespiratòria s'ha demostrat que la inducció a la hipotèrmia minimitza les possibles seqüeles neurològiques de l'afectat. A mesura que els minuts passen, sense la recuperació del batec del cor, el pacient té més risc de patir dany cerebral irreversible. Aquest dany cerebral es pot disminuir amb hipotèrmia, és a dir, abaixant la temperatura del cos del pacient que ha patit l'aturada cardíaca.

L'acte ha comptat, entre d'altres, amb la participació d'experts de l'Hospital de Campdevànol i de la Base SEM d'aquesta localitat, i amb l'assistència de Jordi Munell, alcalde de Ripoll, del Dr. Jaume Heredia, director territorial del SEM a Girona, de Jaume Vilarrasa, president del Patronat de l'Hospital de Campdevànol, i del Dr. Joan Grané, gerent de l'Hospital.

 

Més informació
Agència de comunicació de l'Hospital de Campdevànol
Andrea Gil-Bermejo Cornellas – 93 285 19 19 – 610 20 54 85
andrea@mapadvisers.com
 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/07/2018