L’Hospital de Mollet rep la ISO 50001 de Sistemes de Gestió Energètica

L’Hospital de Mollet rep la ISO 50001 de Sistemes de Gestió Energètica
Del 05/06/2013 al 07/07/2013
El lliurament de la certificació s'ha realitzat en el marc de la Jornada d'Eficiència Energètica amb experts en gestió ambiental de centres i empreses del país

L'Hospital de Mollet ha acollit avui 5 de juny una Jornada d'Eficiència Energètica  amb una vuitantena d'especialistes de les principals institucions privades i de l'administració referents en matèria de gestió ambiental i eficiència energètica que han debatut sobre la situació actual d'aquest sector a Catalunya, de la normativa existent  i han presentat alguns exemples de gestió.

En el marc de la jornada i com a cloenda de l'acte, el director de Desenvolupament d'AENOR, José Luis Tejera, ha fet lliurament de la certificació ISO 50001 de Sistemes de Gestió Energètica aconseguida per l'Hospital de Mollet al president del patronat de la Fundació Sanitària de Mollet, Martí Fabré. L'Hospital de Mollet és el primer a tot Catalunya en obtenir la ISO 14001 de Sistemes de Gestió Ambiental, la ISO 50001 de Sistemes de Gestió Energètica i l'OHSAS 18001 de Seguretat i Salut Laborals.

La inauguració ha anat a càrrec de l'alcalde de Mollet del Vallès, Josep Monràs; la directora de l'Institut Català de l'Energia, Maite Masià, i el director general de la Fundació Sanitària de Mollet, el Dr. Jaume Duran. Monràs ha subratllat la voluntat des de l'inici de la construcció del nou Hospital de Mollet en construir un edifici sostenible, amb instal·lacions que prioritzessin l'eficiència energètica i la gestió eficient. Masià ha qualificat l'Hospital de Mollet de modèlic quant a temes energètics en l'àmbit sanitari i s'ha compromès a difondre aquesta tasca i a posar-lo com edifici exemple per altres projectes similars. El Dr. Duran ha agraït el compromís dels professionals de la institució en fer de l'hospital un edifici eficient des del punt de vista energètic i el compromís de la pròpia Fundació Sanitària de Mollet en contribuir amb aquesta aposta per la conservació i millora de l'entorn i del medi ambient.

La jornada ha consistit, d'una banda, en una taula rodona en la que s'ha parlat d'aspectes relacionats amb la normativa existent, la gestió intel·ligent de sistemes energètics, diferents aspectes sobre eficiència energètica i principals característiques de la normalització i certificació i, de l'altra, en la presentació en format de ponències breus de diferents exemples de gestió energètica referents a l'Aeroport de Reus, Urbaser, Dalkia i el propi Hospital de Mollet.

Finalment, la cloenda ha anat a càrrec d'Helena Ris, directora general de La Unió, i Martí Fabré, president del Patronat de la Fundació Sanitària de Mollet. Ris ha valorat molt positivament l'estructura de l'actual Hospital de Mollet i l'ha considerat un exemple en aquest àmbit en el marc del model sanitari català. De la seva banda, Fabré ha ressaltat l'aposta per la sostenibilitat de la Fundació Sanitària de Mollet i la filosofia del Patronat de la Fundació, de la direcció i dels professionals per anar més enllà en aquesta línia.

El certificat AENOR de gestió de l'energia ISO 50001
El certificat del Sistema de Gestió de l'Energia de la Asociación Española de Normalización y Certificación (AENOR) està basat en la norma internacional ISO 50001, aprovada l'any 2011.

Aquest certificat acredita que l'organització compleix amb els requisits que estableix la Norma ISO 50001 i que ha implantat un Sistema de Gestió de l'Energia que aposta per a la millora contínua.

El certificat ajuda a gestionar i reduir el consum d'energia a les empreses, amb la influència positiva que suposa quant a reducció de costos financers associats i d'emissions de Gasos d'Efecte Hivernacle.

Marina Pujol Pastó
Comunicació i Imatge
Tel. 93 576 03 31 Ext. 10350
680 731 768
m.pujol@hospitalmollet.cat
http://www.hospitalmollet.cat
 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/07/2018