MútuaTerrassa, premiada a les IV Jornades R+D+I en TIC i Salut

MútuaTerrassa, premiada a les IV Jornades R+D+I en TIC i Salut
Del 23/05/2013 al 09/06/2013
La Plataforma de Telemedicina Aprop, ideada per l'entitat, ha resultat guanyadora en la categoria d'innovació, creativitat i aplicació de les TIC en els àmbits de salut i benestar

Les IV Jornades R+D+I en Tecnologies de la Informació i la Comunicació i Salut celebrades entre ahir i avui al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona han premiat el projecte d'intercanvi electrònic d'informació mèdica “Aprop”, ideat i promogut per MútuaTerrassa. El Dr. Jordi Jiménez, director del CAP Valldoreix, va ser l'encarregat de recollir el guardó.

L'esmentat reconeixement s'ha dut a terme en el marc d'un nou apartat -incorporat en aquesta edició- concebut per guardonar les iniciatives que promouen els avenços en salut, benestar social i qualitat de vida mitjançant les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

La Plataforma de Telemedicina “Aprop” proposa un nou canal de comunicació entre pacients i professionals sanitaris utilitzant les noves tecnologies. La plataforma té la voluntat de millorar la salut dels pacients, millorar l'acompliment terapèutic i garantir la seguretat clínica, especialment d'aquells pacients que pateixen malalties cròniques (diabetis, hipertensió, insuficiència cardíaca, bronquitis crònica i obesitat). Mitjançant el projecte “Aprop”, els professionals d'atenció primària de MútuaTerrassa estudiaran si l'ús de les noves tecnologies millora el control clínic i els hàbits de vida dels pacients amb malalties cròniques.

Enguany són més d'una seixantena els projectes de recerca d'innovació que s'han presentat i tots ells s'han desenvolupat amb el propòsit de millorar la qualitat de vida dels pacients i la feina dels professionals sanitaris aprofitant la forta tirada de les tecnologies de comunicació.

L'objectiu de les jornades és donar a conèixer les tendències i els projectes que s'estan duent a terme en el sistema públic i privat de recerca en els territoris que integren l'Euroregió Pirineus Mediterrània i facilitar la introducció d'aquestes aplicacions tecnològiques capdavanteres.

 

Més informació
Anna Folch i Filella
Directora de Comunicació, RRPP i Protocol
93 736 50 24
anna.folch@mutuaterrassa.es


Terrassa, 23 de maig de 2013
 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 16/07/2018