CONVOCATÒRIA: I Jornada Transversal d’Atenció a la Cronicitat: Què necessito? Què oferim?

CONVOCATÒRIA: I Jornada Transversal d’Atenció a la Cronicitat: Què necessito? Què oferim?
Dilluns 31/03/2014
  • Com es pot adaptar el sistema sanitari i social a les necessitats que requereix l'atenció a la cronicitat?
  • Quines propostes assistencials ofereixen un abordatge integral dels malalts crònics?
  • Quin paper hi juguen els professionals, l'Administració, els proveïdors de serveis i els usuaris?

Aquestes són algunes de les preguntes a les quals es donarà resposta a la I Jornada Transversal d'Atenció a la Cronicitat: Què necessito? Què oferim?, organitzada per La Unió i que tindrà lloc el proper dimecres 2 d'abril, de 9 a 14h.

La jornada reunirà representants de les tres parts implicades en l'atenció a la cronicitat: professionals, pacients i Administració, per poder generar un diàleg obert i d'apropament entre el sector que presta els serveis i les persones que els reben. La cronicitat és un dels grans reptes al qual cal donar resposta, ja que, actualment, les malalties cròniques consumeixen el 70% de la despesa sanitària, causen el 80% de les consultes d'atenció primària i el 60% dels ingressos hospitalaris. L'acte comptarà amb més de 180 professionals del sector sanitari i social, que assistiran a la jornada per prendre part en aquest diàleg.

La conferència inaugural de la sessió serà a càrrec de Màrius Serra, escriptor i autor del llibre Quiet (2008), una crònica sobre la vida al costat del seu fill Lluís, que patia paràlisi cerebral. A continuació, hi haurà una taula formada per cinc persones que intervindran des de la perspectiva de pacient, cuidador i professional, de l'àmbit sanitari i social. Més tard es farà una reflexió sobre la resposta a les necessitats i l'adaptació als canvis. Finalment, en l'última taula de la jornada es reuniran representants de l'Administració, com la directora general de l'ICASS, Carmela Fortuny, o el director del CatSalut, Josep M. Padrosa; i de l'àmbit dels proveïdors de serveis. El periodista Josep Puigbó serà el moderador de les taules.

Podeu accedir al programa complet de la jornada i consultar tots els ponents de la sessió.

Recordatori

Acte: I Jornada Transversal d'Atenció a la Cronicitat: Què necessito? Què oferim?
Data: dimecres 2 d'abril
Hora: de 9 a 14h
Lloc: auditori del Col·legi Major de Sant Jordi. Passatge Ricard Zamora, 4-8, Barcelona

La Unió Catalana d'Hospitals és una associació empresarial formada per més de 100 entitats associades que aglutinen prop de 400 centres que generen uns 60.000 llocs de treball i que tenen com a element comú la prestació de serveis sanitaris i socials als ciutadans, posant a la seva disposició els recursos patrimonials, humans i tecnològics per tal de garantir una assistència de màxima qualitat i eficiència. Aquestes entitats defensen un model sanitari i social públic participat per la societat civil sobre la base de l'autonomia de gestió empresarial.

 

Més informació i confirmació d'assistència
Gabinet de premsa de La Unió: 93 285 19 19 / 610 20 54 85 / 93 552 92 10 / 648 09 19 15

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
IHF 2017 - Full memberCreu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 11/12/2017