La Unió s’adhereix al programa PARTNERS Públic-Privat d’ESADE

La Unió s’adhereix al programa PARTNERS Públic-Privat d’ESADE
Del 02/10/2008 al 03/10/2008

L'entitat considera que, en l'escenari d'una crisi econòmica, aquest tipus d'aliança és més necessària que mai per afavorir la prestació de serveis de qualitat a la ciutadania

  • Aquest programa pretén aportar coneixement i capacitació directiva al sector públic i a les empreses en el context de cooperació publicoprivada

  • Un 62% d'entitats de La Unió participa en projectes de col·laboració publicoprivada i un 95% veuen amb interès aquest tipus d'aliances

Barcelona, 2 d'octubre de 2008- La Unió Catalana d'Hospitals (La Unió), associació empresarial que aglutina més de cent entitats de l'àmbit sanitari i social, i ESADE han signat un conveni segons el qual La Unió es converteix en entitat col·laboradora del programa Partners públic-privat, que té com a objectius principals:

  • formar directius públics i privats de forma conjunta i interactiva
  • investigar i estudiar la cooperació publicoprivada i donar-ne a conèixer els avenços
  • afavorir trobades entre directius i institucions públiques i privades per fomentar un coneixement mutu.

Una enquesta realitzada recentment per La Unió posa de manifest l'interès dels associats per la cooperació públic-privat. Segons l'enquesta, un 95% dels associats veuen amb interès la línia de cooperació publicoprivada de gestió cooperativa i concertada de serveis assistencials i d'intercanvi d'experiències i millora en instruments de gestió empresarial. Per una altra banda, cal destacar que el 62% dels associats participen actualment en projectes de col·laboració publicoprivada.

La Unió inclou històricament dins dels seus valors i principis estatutaris el de la col·laboració publicoprivada, és per això que des de l'entitat s'entén que la prestació de serveis públics requereix estructures professionalitzades amb agilitat i amb capacitat de gestió d'entitats, públiques o privades, que apliquin els coneixements i gestionin eficientment els recursos. Aquest és un tret característic del model sanitari català i del futur model social català, que coincideix amb models de gestió de serveis públics dels països més avançats i que fa possible disposar d'una sanitat amb bons indicadors de resultats. Per a La Unió, la legitimitat de les polítiques públiques, i concretament de les polítiques socials, ja està guanyada. Ara cal fer front a models de gestió per a la legitimitat de la seva sostenibilitat.

La Unió s'adhereix al Programa PARTNERS Públic-Privat D'ESADE per fomentar un entorn de debat, per millorar els coneixements sobre la cooperació publicoprivada i per fer front a les exigències del futur model català alhora que es genera confiança entre totes les parts implicades: polítics, administració, entitats proveïdores de serveis, empreses del sector, professionals i opinió pública.

Segons el Dr. Boi Ruiz, president de La Unió, “aquest tipus de col·laboració sempre és positiva, però en l'escenari d'una crisi econòmica, aquest tipus d'aliança és més necessària que mai per afavorir la prestació de serveis a la ciutadania; ja que els recursos econòmics són més limitats i resulta imprescindible implicar la iniciativa privada en projectes comuns en benefici dels ciutadans”.

El Dr. Boi Ruiz, president de La Unió, ha signat el conveni amb ESADE. L'acte de signatura ha tingut lloc dins la jornada L'aportació del sector privat en la implementació de les polítiques públiques en els serveis sanitaris socials, on han intervingut el Dr. Boi Ruiz, president de La Unió, Roser Fernández, directora general de La Unió, Manel Peiró, vicedegà acadèmic d'ESADE, Albert Serra, director del Programa PARTNERS, Ignacio Riesgo, director de Sanitat de PricewaterhouseCoopers i Guillem López Casasnovas, catedràtic d'Economia de la Universitat Pompeu Fabra.

La Unió és una associació empresarial d'entitats sanitàries i socials que tenen com a element comú la prestació de serveis sanitaris i socials als ciutadans, posant a la seva disposició els recursos patrimonials, humans i tecnològics per tal de garantir una assistència de màxima qualitat i eficiència. Aquestes entitats defensen un model sanitari i social públic participat per la societat civil sobre la base de l'autonomia de gestió empresarial. Actualment, les entitats associades a La Unió donen feina a més de 40.500 treballadors i va facturar 2.766 milions d'euros l'any 2007.

ESADE , que va iniciar les seves activitats el 1958, té campus a Barcelona, Madrid i Buenos Aires, i gaudeix d'acords de col·laboració amb més de cent universitats i escoles de negocis de tot el món. Cada any, més de 6.000 alumnes participen als programes d'Executive Education i MBA d'ESADE Business School, o cursen, en ESADE Facultats Universitàries, llicenciatures, doctorats i programes de posgrau en Dret i Administració i Direcció d'Empreses. Amb una clara vocació internacional, el 2007 ha estat reconeguda, per segon any consecutiu, per The Wall Street Journal com l'escola de negocis número u a nivell internacional. En aquest moment, ESADE té una xarxa de més de 38.000 antics alumnes que ocupen llocs de responsabilitat a empreses dels cinc continents.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 16/08/2018