El Departament impulsa un Pla per a millorar la contractació dels professionals a Catalunya

El Departament impulsa un Pla per a millorar la contractació dels professionals a Catalunya
Dilluns 24/04/2017

El Departament ha liderat un pla per millorar la contractació dels professionals que treballen en el sector salut. Aquest compromís queda reflectit en el Pla de garantia de l'estabilitat laboral, un document que fa una anàlisi exhaustiva de la realitat laboral dels professionals sanitaris i que es marca objectius i mesures per reduir la temporalitat que afecta aquest sector. La presentació d'aquesta iniciativa es va fer el passat 25 d'abril amb presència de representants de totes les institucions implicades.

El principal objecte del Pla, fruit d'un procés de diàleg amb els principals actors professionals del sistema sanitari públic, és l'augment de la temporalitat en la plantilla estructural de les entitats del sector salut, tot assumint que l'augment de l'eventualitat i la proliferació de la interinitat de llarga durada són l'expressió dels efectes d'un context socioeconòmic i normatiu que ha incidit especialment en el sector públic. En aquest sentit, segons recull el document, en els darrers anys la temporalitat ha estat en alça i no ha obeït només a demandes netament assistencials, esdevenint un fenomen que requereix de mesures per contenir-la i revertir-la. Unes mesures que són urgents, tal com ho demana el fet que, a principis de l'any passat, 4 de cada 10 treballadors del sector públic de salut de la Generalitat tingués un contracte temporal.

Per ampliar la informació, podeu consultar la nota de premsa del Departament o llegir les informacions publicades als mitjans al PDF adjunt:

 

 
26/04/17
Resum de Premsa
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/07/2018