El Consorci Sanitari del Maresme vol reduir el malbaratament d'aliments

El Consorci Sanitari del Maresme vol reduir el malbaratament d'aliments
Diumenge 02/07/2017

En el marc de la política de responsabilitat social, l'àrea de Dietètica i Nutrició del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), entitat associada a La Unió, s'afegeix als organismes que apliquen mesures per reduir el malbaratament del menjar. En el cas de Mataró, l'objectiu és adequar les dietes servides, tot cobrint les necessitats nutricionals i tenint en compte les preferències dels pacients, per tal de reduir un 14% el menjar que ara acaba a les escombraries. L'estudi ha arrencat a l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i s'estendrà a l'Hospital de Mataró

A l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena se serveixen cada dia 87,7 kg de menjar als pacients hospitalitzats. Segons les dades que s'extreuen d'aquest primer estudi, els pacients acostumen a deixar en el plat un 44,4% del menjar, que es llença a les escombraries. Aquesta xifra suposa una pèrdua directa de 119€ al dia, és a dir, 43.500€ a l'any.

A fi de reduir aquest malbaratament d'aliments, el CSdM estudia introduir canvis en les dietes per adequar-les als gustos i preferències dels pacients ingressats, sempre tenint en compte la qualitat nutricional. Entre d'altres aspectes, es proposen canvis com concentrar les dietes energèticament, substituint determinats aliments per d'altres amb major densitat nutricional i reformular els aliments que se serveixen en el berenar i el ressopó.

Aquesta iniciativa del Consorci està alineada amb el Pla de Salut de Catalunya 2016-2020, que promou la reducció del malbaratament alimentari en els centres hospitalaris públics. 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/07/2018