El sector de l’atenció a la gent gran denuncia l’abandonament per part de l’Administració

El sector de l’atenció a la gent gran denuncia l’abandonament per part de l’Administració
Dimarts 29/08/2017

Totes les patronals del sector ACRA, CSSCC, CSC, La Confederació, La Unió i UPIMIR i els sindicats CCOO i UGT van presentar el passat 27 de juliol un manifest al Parlament de Catalunya per denunciar l'abandonament per part de l'Administració. Patronals i sindicats s'han unit per explicar la situació límit i inadmissible que s'està patint per la manca de recursos provinents de l'Administració, i proposen diverses mesures per dignificar el sector i donar l'atenció de qualitat que els usuaris mereixen.

Així, els agents socials i econòmics del sector d'atenció a la gent gran a Catalunya denuncien l'abandonament que s'està fent d'aquest sector per part de l'Administració, i que està repercutint de forma directa en la impossibilitat de poder avançar en la dignificació de les condicions de treball del col·lectiu de treballadores i treballadors (més de 40.000 a Catalunya, el 90% dels quals són dones), que desenvolupen la seva tasca diària en aquest àmbit, i que hores d'ara estan per sota de qualsevol altre àmbit d'atenció a les persones. 

En aquest sentit, el sector vol que l'Administració aporti 300 milions d'euros en un període de tres anys que permetin situar les tarifes públiques al nivell necessari per poder dignificar-lo, amb un increment esglaonat durant aquest període per tal que sigui factible; la implicació política i ciutadana i la millora pressupostària per dignificar l'atenció a la gent gran, així com que els ciutadans puguin estar tranquils quan han de fer ús d'un recurs del sector, sigui quin sigui. Per la seva banda, ofereix que la gent gran de Catalunya tingui uns ítems de qualitat assistencial òptims i la millora de les condicions laborals dels treballadors i treballadores.

El mateix dia de la presentació del manifest, la consellera Dolors Bassa va rebre els signants que van quedar emplaçats de cara al setembre a una reunió per tractar els temes conjunts.

El manifest sencer es reprodueix a la nota de premsa adjunta. Així mateix, també podeu consultar les informacions publicades als mitjans sobre aquest tema.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/07/2018