Informe d'avaluació i dictamen d'Ezetimiba/atorvasta del Programa d'harmonització de medicaments de l'APC

Informe d'avaluació i dictamen d'Ezetimiba/atorvasta del Programa d'harmonització de medicaments de l'APC
Dilluns 19/06/2017

En el marc del Programa d'harmonització de medicaments en l'àmbit de l'atenció primària i comunitària (PHF-APC) i d'acord amb les recomanacions de la Comissió d'Harmonització, es disposa de l'informe d'avaluació i dictamen d'Ezetimiba/atorvastatina (Atozet®/Orvatez®) com a tractament de la hipercolesterolèmia i prevenció d'esdeveniments cardiovasculars en pacients amb cardiopatia coronària i antecedents de síndrome coronària aguda.

A efectes de qualificació segons el grau d'innovació terapèutica, es conclou que per a la combinació ezetimiba/atorvastatina existeixen alternatives terapèutiques més adequades (categoria C). Tanmateix, la presentació d'ezetimiba 10 mg/atorvastatina 80 mg. es considera una alternativa adequada per a pacients tractats amb els dos fàrmacs per separat per simplificar el tractament, ja que a més la combinació té un cost menor i pacients amb nivells elevats de cLDL, tot i estar rebent tractament amb atorvastatina 80 mg. És per aquest motiu que aquesta presentació no s'inclourà en la llista dinàmica de l'IQF.

Les altres dues presentacions (10/20 mg. i  10/40 mg.) no es consideren d'elecció i, per tant, s'inclouran a la llista dinàmica.

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/07/2018