Sessió sobre la Governança de les intitucions sanitàries i socials

Sessió sobre la Governança de les intitucions sanitàries i socials
Divendres 05/05/2017
Manel Jovells, sessió, governança
El passat 4 de maig, La Unió, dins dels actes de celebració del 40è aniversari, va celebrar la jornada 'La Governança de les institucions sanitàries i socials', a l'Auditori Novartis de Barcelona. Durant la presentació, el president de La Unió, Enric Mangas, va destacar el rol de la governança a les entitats sanitàries i socials i la necessitat d'aprofundir-hi per avançar. En aquesta línia, la conferència de Salvador Alemany, president d'Abertis, va abordar elements o propostes de reforç de la governança per tal d'encarar els reptes de futur.
 

Tot seguit, el director general d'Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, Manel Jovells, va fer el contrapunt sobre La rellevància dels òrgans de govern, la visió del directiu', en la qual va defensar l'autonomia de la gestió i també va destacar la responsabilitat de les entitats amb la comunitat a la qual serveixen.

Taula Rodona Governança
Posteriorment, el conseller delegat de l'Institut Pere Mata, Joan Amigó; el president del patronat de la Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Enric Argelagués; el president del Grup Mutuam, Josep Arqués; el president del patronat de la Fundació Hospital de l'Esperit Sant, Josep Ma. Cortés, i el representant de l'equip de la Direcció General de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, Germà Joaquim Erra, van participar la taula rodona sobre l'Evolució del model quant a la governança, moderada per Josep Ma. Bosch, assessor jurídic de La Unió. Durant la discussió es van tractar diversos aspectes com ara la importància d'una governança potent, els riscos del moment actual en el desplegament del govern de les organitzacions sanitàries o l'orientació del govern de les organitzacions en un futur.
 

La directora general de La Unió Helena Ris, va clausuar la sessió subratllant que totes les organitzacions, pel que fa a la governança, independentment de la seva titularitat jurídica es troben davant de reptes similars. En aquest sentit, va anunciar que des de l'entitat es cercaran solucions que igualment siguin aplicables a les diverses organitzacions i que per a fer-ho s'obrirarn més espais de trobada.

En breu, es faran públiques les conclusions de la sessió a través d'un newsletter.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 18/09/2018