La Torre Glòries serà la seu de l'Agència Europea del Medicament si recau a Barcelona

La Torre Glòries serà la seu de l'Agència Europea del Medicament si recau a Barcelona
Dilluns 24/04/2017

Les institucions catalanes i espanyoles van donar, el passat 21 d'abril, un nou impuls a la candidatura de Barcelona com a seu de l'Agència Europea del Medicament després de l'acord al que van arrribar el conseller de Salut, Antoni Comín, l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, per a què la Torre Glòries (antiga Torre Agbar) sigui la seu de l'Agència en cas que la ciutat de Barcelona obtingui la designació.

La Torre Glòries, amb 33.000 m2, i obra de l'arquitecte Jean Nouvel, compleix tots els requisits tècnics per acollir aquesta institució, també en termes de centralitat, connectivitat, comunicacions, transports i infraestructures per als prop de 900 empleats que hi treballen. L'Ajuntament de Barcelona ja disposa de la preceptiva carta d'acceptació de la propietat (Merlin Properties Socimi), que mantindrà l'exclusivitat de l'edifici per a l'Agència Europea del Medicament fins el mes de juny d'aquest any, quan s'ha de resoldre la futura ubicació de la institució.

Les tres administracions estan treballant de forma conjunta i coordinada per impulsar la candidatura. A la reunió, també va assistir el secretari general del Departament de Salut, Albert Serra, amb qui es va acordar impulsar la creació del Consell Ciutadà de Suport, que tindrà com a objectiu principal sumar adhesions a la candidatura de Barcelona.

La ubicació de l'Agència Europea del Medicament a Barcelona suposaria un reforç molt important per al desenvolupament econòmic i social de Catalunya, de la ciutat i de l'Estat, ja que al voltant de l'Agència, hi ha un ecosistema de més de 1.600 empreses que, acompanyant-la, també es poden moure a la ciutat que l'acull.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/08/2018