Participació de La Unió a l'Executive Estudy Tour de Quebec

Participació de La Unió a l'Executive Estudy Tour de Quebec
Dilluns 05/06/2017

La directora de participació associativa de La Unió, Anna Riera, està participant aquests dies a l'Executive Estudy Tour de Quebec, organitzat per la International Hospital Federation (IHF), entitat de la qual La Unió forma part. Aquest esdeveniment que ha començat el 7 de juliol és una oportunitat per conèixer el sistema canadenc de salut, així com els reptes que tenen i com han afrontat els canvis. Durant la primera jornda, els assistents han pogut escoltar l'experiència de les persones que han estat treballant en temes com la integració de sistemes i la gestió de l'atenció, els models d'atenció a llarg termini i una avaluació més acadèmica que pràctica del desenvolupament dels sistemes de salut.  

La implementació a Quebec del sistema sanitari canadenc és universal i amb una cobertura inferior al català, ja que l'atenció primària no és comunitària ni poblacional, els serveis sociosanitaris i de salut mental requereixen un copagament important i, tot i que els hospitals són públics, els metges no són assalariats, sinó que reben un pagament comú mínim que es complementa en funció de l'activitat que fan i la complexitat.

D'altra banda, s'han pogut saber els resultats del projecte Système Intégré pour Personnes Âgées Fragiles (SIPA), un sistema de coordinació sociosanitària (podeu ampliar la informació a l'informe Repensant el Model d'Atenció a les Persones amb Dependència de La Unió). En aquest sentit, la integració va tenir un efecte positiu en la millora funcional dels pacients, va disminuir la prevalença de la necessitat de serveis i, en un 50%, les hospitalitzacions. A més, no va tenir cap efecte en la institucionalització dels pacients ni en la necessitat de consulta i proves mèdiques o serveis a domicili. Ara, la seva implementació està aturada.

L'Executive Estudy Tour ha comptat amb la intervenció de Henry Mintzberg, professor de Management Studies, qui va donar la seva particular visió del sistema sanitari. 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 21/09/2018