L'Hospital de Campdevànol incorpora un TAC que evitarà desplaçaments als pacients del Ripollés

L'Hospital de Campdevànol incorpora un TAC que evitarà desplaçaments als pacients del Ripollés
Dilluns 05/06/2017

L'Hospital de Campdevànol, entitat associada a La Unió, ha adquirit recentment un equip de tomografia axial computada (TAC). L'adquisició d'aquest equipament per part del centre del Ripollès suposa un gran benefici per als pacients de la comarca, que, quan l'hospital hagi assumit totes les exploracions amb TAC, ja no hauran de desplaçar-se per sotmetre's a aquesta prova. De moment, la posada en funcionament de l'aparell s'està fent de manera progressiva, començant per les exploracions menys complexes i, de mica en mica, s'aniran assumint, també, les que tenen més complexitat, fins poder arribar a realitzar totes les que siguin necessàries. Fins ara, els TAC programats es feien a l'Hospitalari Universitari de Vic i, els urgents, a l'Hospital Universitari Dr. Josep Trueta, de Girona, o, també, a Vic.

Cal destacar que aquest nou equipament incorpora un software per a la reducció de la radiació, que permet rebaixar-la fins a un 70% si es compara amb aparells que no incorporen aquest mecanisme. El cost de l'aparell de TAC és d'uns 230.000 euros, als quals s'han de sumar els 90.500 euros que han estat necessaris per adequar la sala. Això significa que l'Hospital de Campdevànol ha dut a terme una inversió de més de 320.000 euros per poder oferir aquest servei als seus pacients. Per ampliar la informació, podeu consultar la notícia al web de l'Hospital.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 21/09/2018