L’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) realitza la seva primera donació d'òrgans en assistòlia

L’Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) realitza la seva primera donació d'òrgans en assistòlia
Dimecres 01/02/2017

L'Hospital Universitari MútuaTerrassa (HUMT) –entitat associada a La Unió– ha dut a terme aquest gener la seva primera donació d'òrgans en asistòlia controlada. Es tracta de malalts terminals d'algunes patologies ingressats a l'hospital que moren per cessament irreversible de la seva activitat cardíaca. Concretament aquesta primera donació ha estat dels ronyons i teixits i, igual que en la resta de donacions, s'ha efectuat gràcies al fet de complir uns requisits determinats en termes legals i prèvia autorització de la família.

En els donants en asistòlia, al no mantenir-se un batec espontani del cor –s'ha d'aconseguir per mitjà de suport extern–, l'amenaça de risc immediat de deteriorament dels òrgans (isquèmia) és molt accentuada. En conseqüència es fa indispensable una coordinació molt estreta i precisa entre tots els equips tractants.

A més, es dona la circumstància que es tracta de la primera donació d'aquestes característiques efectuada aquest any en un centre que no és trasplantador. En aquest sentit, l'HUMT –a nivell de donacions– és un hospital “generador”, és a dir, les donacions es poden assolir mitjançant un equip mèdic quirúrgic extern coordinat per l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), l'ens responsable a Catalunya dels trasplantaments i l'intercanvi d'òrgans i teixits per utilitzar-los amb finalitats terapèutiques.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/07/2018