Neix la primera Xarxa d’Unitats d’Expertesa Clínica (XUEC) en malalties minoritàries a Catalunya

Neix la primera Xarxa d’Unitats d’Expertesa Clínica (XUEC) en malalties minoritàries a Catalunya
Dijous 23/03/2017

El CatSalut ha designat la primera Xarxa d'Unitats d'Expertesa Clínica (XUEC) d'atenció a les malalties minoritàries a Catalunya, dedicada a l'atenció a les malalties cognitivoconductuals de base genètica en l'edat pediàtrica. La resolució, amb data 13 de gener, designa les tres unitats d'expertesa clínica que configuraran la xarxa d'atenció en aquest grup de malalties, què són les adscrites a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Amb aquest reconeixement, les tres unitats d'expertesa clínica (UEC) designades lideraran el diagnòstic i l'atenció de les persones afectades per alguna de les malalties cognitivoconductuals de base genètica en l'edat pediàtrica, d'acord amb els criteris i requeriments que estableix el model d'atenció a les malalties minoritàries a Catalunya. En aquest sentit, el model impulsa una atenció multidisciplinària i integrada articulada a través d'un pla d'atenció (inclou l'estratègia terapèutica i de seguiment del pacient) i la figura del gestor de cas. També són aspectes clau del model el treball en xarxa -entès com a col·laboració i coordinació entre els membres de la XUEC, i els altres nivells assistencials de salut i de l'àmbit social més propers al domicili de la persona- i la transferència de coneixement per a garantir la qualitat de l'atenció i l'acompanyament de l'afectat i la seva família.

L'acte de presentació d'aquesta primera XUEC tendrà lloc el proper 3 d'abril a la sala d'actes del Departament de Salut a partir de les 18h.

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 16/08/2018