Neix la primera xarxa especialitzada en malalties minoritàries a Catalunya

Neix la primera xarxa especialitzada en malalties minoritàries a Catalunya
Dimarts 24/01/2017

La Xarxa d'Unitats d'Expertesa Clínica (XUEC) per a les malalties minoritàries a Catalunya comptarà amb tres unitats adscrites a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, a Sant Joan de Déu de Barcelona, associats de La Unió, i a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

La Xarxa estarà dedicada a l'atenció a les malalties cognitivoconductuals de base genètica en l'edat pediàtrica. Les tres unitats d'expertesa clínica (UEC) designades lideraran el diagnòstic i l'atenció de les persones afectades per alguna d'aquestes malalties. El model impulsa una atenció multidisciplinària i integrada articulada a través d'un pla d'atenció (inclou l'estratègia terapèutica i de seguiment del pacient) i la figura del gestor de cas. També són aspectes clau del model el treball en xarxa ­entès com a col·laboració i coordinació entre els membres de la XUEC, i els altres nivells assistencials de salut i de l'àmbit social més propers al domicili de la persona­ i la transferència de coneixement  per a garantir la qualitat de l'atenció i l'acompanyament de l'afectat i la seva família.

Podeu ampliar la informació amb la Nota de Premsa del Departament de Salut.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/07/2018