Neix la primera xarxa especialitzada en malalties minoritàries a Catalunya

Neix la primera xarxa especialitzada en malalties minoritàries a Catalunya
Dimarts 24/01/2017

La Xarxa d'Unitats d'Expertesa Clínica (XUEC) per a les malalties minoritàries a Catalunya comptarà amb tres unitats adscrites a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, a Sant Joan de Déu de Barcelona, associats de La Unió, i a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

La Xarxa estarà dedicada a l'atenció a les malalties cognitivoconductuals de base genètica en l'edat pediàtrica. Les tres unitats d'expertesa clínica (UEC) designades lideraran el diagnòstic i l'atenció de les persones afectades per alguna d'aquestes malalties. El model impulsa una atenció multidisciplinària i integrada articulada a través d'un pla d'atenció (inclou l'estratègia terapèutica i de seguiment del pacient) i la figura del gestor de cas. També són aspectes clau del model el treball en xarxa ­entès com a col·laboració i coordinació entre els membres de la XUEC, i els altres nivells assistencials de salut i de l'àmbit social més propers al domicili de la persona­ i la transferència de coneixement  per a garantir la qualitat de l'atenció i l'acompanyament de l'afectat i la seva família.

Podeu ampliar la informació amb la Nota de Premsa del Departament de Salut.

La Unió
València, 333
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
IHF 2017 - Full memberCreu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/10/2017