Sessió Tècnica del Codi Tipus

Sessió Tècnica del Codi Tipus
Dimecres 08/02/2017

El passat 24 de gener es va celebrar la sessió tècnica Obligacions dels centres en relació a la implementació del “Protocolo mediante el que se determinan pautes básicas destinadas a asegurar y proteger el derecho a la intimidad del paciente por los alumnos y residentes en ciencias de la salud”, impulsada pel Comitè Tècnic del Codi Tipus de La Unió, amb l'objectiu de donar recomanacions de com implementar-lo a les entitats. Aquest protocol té com objecte establir pautes bàsiques d'actuació davant dels pacients quan són atesos per residents en formació i alumnes de ciències de la salut. La sessió va anar dirigida als responsables de protecció de dades, especialment als responsables de formació de les entitats adherides al Codi Tipus. És recomanable que s'adjunti aquest protocol als convenis de formació que s'estableixin amb universitats i centres educatius.

La sessió va ser conduïda per Josep M. Bosch, assessor jurídic de La Unió, i Eduard Casanovas, consultor dels serveis jurídics de Faura-Casas, ambdós membres del Codi Tipus de La Unió. A la mateixa sessió es va comentar la iniciativa de realitzar sessions formatives a les entitats adherides al Codi Tipus, sobre com implementar aquest protocol i conceptes bàsics en protecció de dades, dirigides a estudiants, residents i als professionals encarregats de la seva formació, amb vocació de convertir-ho en sessions recurrents.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/07/2018