Sessió tècnica del Fòrum d'Associats Col·laboradors de La Unió. 'Avantatges d'una acreditació internacional per a les entitats de salut'

Sessió tècnica del Fòrum d'Associats Col·laboradors de La Unió. 'Avantatges d'una acreditació internacional per a les entitats de salut'
Dissabte 09/12/2017
Ubicue_STFòrumAssociatsCol·laboradors(dintre)
El passat 12 de desembre, La Unió va organitzar una nova sessió tècnica del Fòrum d'Associats Col·laboradors, la qual, sota el títol 'Avantatges d'una Acreditació internacional per les entitats de salut', va comptar amb el suport d'Ubicue Salud, associat col·laborador de La Unió. Durant la trobada, els consultors Juan Ignacio Barrachina i Jordi Mauri, amb una reconeguda experiència en l'àmbit de les acreditacions, van explicar els avantatges que comporta, per a una institució de salut, disposar d'una acreditació internacional.
 

En aquest sentit, Barrachina va donar una visió general sobre els diferents models d'acreditació existents, posant l'accent en el model de la Joint Commission International. Aquest model, el més estès al món, té diversos eixos que el conformen, en totes les seves versions (hospitals, atenció primària, atenció de llarga estada, atenció ambulatòria, atenció domiciliària, etc). Aquests eixos són: La seguretat dels processos assistencials, l'adequació a les necessitats dels pacients, els pacients com a subjectes actius, la gestió de l'organització, professionals capacitats i el bon funcionament de les instal·lacions. És sota aquests paràmetres que s'emmarquen la major part dels estàndards que donen forma a cadascun dels manuals i permeten acreditar la organització després d'un període de preparació.

D'altra banda, van donar a conèixer com s'ha d'afrontar la preparació per assolir aquesta acreditació i com és el procés i en què consisteix per tal que, independentment, de que es decideixi optar per obtenir el certificat, aquest generi el màxim valor possible per a l'entitat i esdevingui un motor de canvi, innovació i eficiència organitzacional.

Per la seva part, Mauri va explicar el cas d'un hospital que va decidir, en un moment crític de la seva existència, encetar un procés per assolir l'acreditació de la Joint Commision International. Aquest procés es va iniciar amb una avaluació que va posar de manifest moltes de les febleses de l'organització, tant des del punt de vista clínic com de gestió. Després d'un procés de 20 mesos i amb el suport d'Ubicue Salud, l'hospital va estar en condicions de sotmetre's a l'avaluació d'acreditació, que va assolir amb més d'un 97% de la puntuació possible.

La sessió, que va ser inaugurada pel director d'Anàlisi Econòmica, Estudis i Prospectiva de La Unió, Josep Fusté, es va adreçar especialment als representants de direcció general, direcció assistencial, direcció d'infermeria i direcció de qualitat i innovació.

Les presentacions d'aquesta jornada es poden consultar als documents adjunts.

 
13/12/17
Un cas d'èxit
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 18/09/2018