Presentació de l'estudi sobre desigualdats socioeconomiques

Presentació de l'estudi sobre desigualdats socioeconomiques
Dimecres 15/03/2017

El conseller de Salut, Antoni Comín, va participar el passat día 14 en una jornada per reflexionar sobre l'impacte que tenen les desigualtats socioeconòmiques en la salut de les persones. En el marc d'aquesta sessió, es van donar a conèixer els principals resultats de l'estudi 'Desigualtats socioeconòmiques en la salut i la utilització dels serveis sanitaris públics de la població de Catalunya', un treball realitzat per l'Observatori del Sistema de Salut de Catalunya, de l'Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS), amb dades corresponents a l'any 2015. 

Com una de les primeres conclusions, el treball confirma l'existència de gradient socioeconòmic en tots els indicadors analitzats tot i que d'una magnitud variable segons l'indicador. En aquest sentit, les persones amb menys recursos experimenten, entre d'altres, més hospitalització psiquiàtrica, més hospitalitzacions evitables i més consum de fàrmacs, mentre que l'ús de l'atenció primària o de les urgències és molt més igualitari entre nivells socioeconòmics. L'estudi apunta, per exemple, que les persones amb menor nivell socioeconòmic tenen una probabilitat 4 vegades major de morir abans dels 65 anys.

Per més informació, podeu veure la nota de premsa del departament de salut.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 16/08/2018