V Sessió Tècnica en Innovació de La Unió

V Sessió Tècnica en Innovació de La Unió
Dilluns 22/05/2017

El passat 11 de maig, La Unió va celebrar la V Sessió Tècnica en Innovació, compartim el que fem en treball social, al llarg de la qual es van poder compartir diverses experiències innovadores que es duen a terme des de les unitats de Treball Social de les entitats dels diferents sectors. En aquesta ocasió, es van donar a conèixer 9 projectes que han servit per introduir canvis que han proporcionat una major eficàcia en la feina que es realitza i, com a conseqüència, en l'organització dels centres.

L'acte va ser inaugurat per la directora general de La Unió, Helena Ris, qui va destacar la importància de dur a terme posades en comú com aquesta perquè "proporcionen una visió més global i ens fan partícips de problemàtiques que es donen, tot i que moltes vegades, no en siguem conscients perquè no es produeixen a la nostra zona d'influència".

V Sessió Tècnica en Innovació, compartim el que fem en treball social

Els treballs que es van presentar van ser:

  • Implementant el model d'atenció integral i centrat en les persones amb malalties cròniques i amb necessitats complexes: primers resultats de l'experiència UCA IAS en l'atenció proactiva del risc i la problemàtica social en pacients subaguts. Eva Vidal, treballadora social sociosanitari de l'Institut Assistència Sanitària.
  • SAD Transitori/Preventiu un recurs a l'alta hospitalària (Resultats CHV 2010-2015). Montse Colom, treballadora social de l'hospital d'aguts, i Sílvia Sanz, treballadora social d'atenció de Cures Intermèdies de l'Hospital de Sant Jaume de Manlleu del Consorci Hospitalari de Vic.
  • Nova figura professional 'Gestores de SSAD'. Montserrat Duran, cap dels Serveis d'Atenció a Domicili de l'Àrea de Drets Socials i Serveis a les Persones de Treball Social de l'Ajuntament de Terrassa.
  • Abordatge de la sobrecàrrega del cuidador principal del pacient geriàtric. Núria Barberà, coordinadorade la Unitat de Treball Social de l'Hospital Universitari Santa Maria, Gestió de Serveis Sanitaris del Departament de Salut.
  • Et passes la vida cuidant als altres, i a tu, qui et cuida? Natàlia Raguer, coordinadora del Programa de Protecció Social, i Pilar López, treballadora social del Col·legi de Metges de Barcelona.
  • Programa viure a casa. Esther Declara, treballadora social, i Luisa Pérez, auxiliar d'infermeria del CSM Parc Taulí de Sabadell.
  • Maneig no farmacològic per a persones amb deteriorament cognitiu lleu o demència inicial. Susana Buxó, treballadora social de l'EAIA i Hospital de Dia de Demències del Consorci Sanitari de Terrassa.
  • Generant noves vies de voluntariat a través del Treball Social Comunitari. Alba Peralta, treballadora social de la Residència Sant Andreu de la Fundació Sociosanitària de Manresa.
  • D'experiència en la posada en marxa d'un programa pilot d'atenció al dol dins del context hospitalari. Carol Oliva, treballadora social de la Unitat de Treball Social, i Elisabeth Barbero, coordinadora de la Unitat de Treball Social i Atenció a la Ciutadania de l'ICO Hospitalet.
V Sessió Tècnica en Innovació, compartim el que fem en treball social

Al final de la jornada, Montserrat Pareja, Secretària Tècnica d'Atenció a la Depèndència de La Unió, va explicar que s'havien rebut més de 30 projectes i va emplaçar els assistents a repetir l'experiència a la propera edició de la Sessió Tècnica en Innovació de La Unió, que tindrà lloc el 16 de novembre. 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/08/2018