Aquest divendres se celebra la VIII Jornada Associativa de La Unió

Aquest divendres se celebra la VIII Jornada Associativa de La Unió
Divendres 24/11/2017

Jornada Associativa 2016-Projecte +Futur
La Casa de Convalescència de Barcelona, ubicada al recinte històric de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, acollirà, el proper 1 de desembre, la VIII Jornada Associativa de La Unió, que enguany es celebrarà amb el títol ‘Escenaris de futur, des de la diversitat, el compromís, la independència, la professionalitat i la innovació'. La trobada servirá per avaluar les aportacions realitzades per les entitats associades a La Unió al projecte +Futur, iniciat precisament fa un any en el marc de l'anterior edició d'aquest esdeveniment i que va tenir com a lema: '40 anys d'història de La Unió: seguim mirant cap al futur'.
 

Al llarg d'aquest any, els associats a La Unió han treballat amb l'objectiu d'identificar les tendències en la provisió i en l'organització dels serveis en l'horitzó dels propers 5 anys. Això s'ha fet amb la participació de prop de 300 persones a través dels consells de sector, consells tècnics assessors, grups focals amb usuaris, professionals i agents socials, consell consultiu i Fòrum d'Associats Col·laboradors. Ara, amb el convenciment que aquest treball ha de servir a les entitats per encarar millor el seu futur, és el moment de traduir les aportacions de cada grup en escenaris que es puguin compartir, de manera que ajudin a adaptar els serveis als elements d'entorn i influir en l'organització adequada del sistema sanitari i social.

La jornada d'enguany es dedicarà a tancar internament aquest procés, amb la discussió dels resultats en grups de debat amb tots els participants, que es distribuiran en funció de la preferència indicada a l'hora de realitzar la inscripció. Els grups que s'han establert són: 

  • Ciutadania, pacients i usuaris i la seva relació amb els serveis
  • Tendències en la demanda de serveis
  • Canvis en la manera d'atendre les persones i de produir els serveis
  • Exercici professional en transformació i reptes en la gestió dels recursos humans
  • Gestió de les organitzacions en un entorn de canvi 

Les conclusions es presentaran en forma de recomanacions per a les entitats davant dels escenaris dibuixats i, també, d'iniciatives que es puguin impulsar des de l'associació per afrontar el futur amb les millors condicions i donar el millor servei als ciutadans, raó de ser de les entitats associades a La Unió.

El producte resultant de tot aquest procés es presentarà a experts, assessors acadèmics, institucions de referència del sector sanitari i social i grups d'interès, per acabar de contrastar els escenaris amb les seves visions i expectatives. Finalment, es posaran a disposició de totes les entitats els resultats i conclusions com a referència prospectiva i es faran sessions públiques de presentació, convidant tots els participants i els representants de les institucions del sector.

Després de la sessió, hi haurà un dinar institucional. I, a la tarda, es farà una visita a l'exposició 'Un model de tots per a l'atenció sanitària i social per a tothom', organitzada per La Unió i que es pot visitar al vestíbul de l'Hospital de Sant Pau.

El programa i els detalls de la jornada es poden consultar en el documents adjunts.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
IHF 2017 - Full memberCreu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 14/12/2017