Exposició

Del 26 d'octubre al 26 de gener.
Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
c/ Sant Quintí, 89, 08041 - Barcelona

Cada any

L’Hospital de la Santa Creu neix el 1401 per la reunió de sis antics hospitals en un de més gran, governat per representants de la ciutat i de l’Església. Un exemple de col·laboració que es manté fins avui i que el 1990 s’amplia amb la incorporació de la Generalitat de Catalunya al patronat.

1401

L’Hospital de la Santa Creu va néixer com a hospital general per garantir l’assistència social i mèdica i acollir els orats i expòsits. Aleshores va ser un dels més grans d’Europa, capaç d’acollir 350 pacients, i un exemple destacat de l’arquitetura gòtica civil.

1902

L’arquitecte Lluís Domènech i Montaner va complir el propòsit de Pau Gil, el llegat del qual va permetre construir una gran ciutat-jardí modernista de 48 pavellons, innovadors estèticament i funcionalment, a imatge dels millors hospitals de París.

Avui

L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és un centre per al segle XXI, que reforça la seva condició d’hospital comunitari i alhora d’alt nivell assistencial.

La recerca, la docència i les activitats vinculades al coneixement i la innovació biomèdics incrementen el valor de la seva funció assistencial.

 


Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
c/ Sant Quintí, 89, 08041 - Barcelona
Telèfon 932 919 090

Del 26 d'octubre al 26 de gener.

 

 

Exposició

 

Realització: hores.com / Disseny gràfic: victoroliva.com / Il·lustacions: Felip Ariza / Animació: Marc Oliva / Música: bensound.com / Desenvolupament web: aladetres.com / La Unió agraeix a totes les entitats associades i als associats col·laboradors les aportacions d'informació, dades i material gràfic / Amb la col·laboració de Mapa Media