La Unió, internacional

Conferència d'Eric de Roodenbeke a la VI Jornada Associativa de La Unió 2015

VI Jornada Associativa, Eric de Roodenbeke
La conferència inaugural de la VI Jornada Associativa de La Unió, que va tenir lloc el 3 de desembre de 2015, va ser a càrrec d'Eric de Roodenbeke, CEO de la International Hospital Federation (IHF), una organització que, segons va explicar, pretén promoure l'eficiència en la provisió de serveis d'atenció a la salut i que vol convertir-se en una plataforma per als líders de la salut. La conferència va girar al voltant de l'estratègia de negoci de l'IHF per als anys 2015-2018 i el ponent va indicar algunes similituds i diferències amb La Unió. Totes dues entitats coincideixen, tal com va dir, en el fet que són organitzacions de membres i, també, perquè els associats d'ambdues són de tipologia molt diversa. En aquest sentit, va apuntar que cada un dels membres de l'IHF és com un accionista i, per tant, l'organització ha d'anar cap a on els seus membres vulguin.
 

En la seva exposició, Eric de Roodenbeke va fer especial èmfasi en el fet d'escoltar la veu dels associats i de donar resposta a les seves necessitats, així com de fomentar la seva participació en les activitats i el dia a dia. Per això, va dir, és important compartir coneixements amb els organismes membres, fomentar la seva implicació, aconseguir que obtinguin més beneficis i que ells mateixos siguin productors d'activitats de l'IHF i no només consumidors.

Pel que fa als reptes en l'estratègia de l'IHF per als propers anys, el CEO de l'entitat va fer referència a aspectes com arribar a territoris on encara no tenen membres, donar resposta a l'àmplia tipologia d'interessos dels seus associats i a les necessitats tant dels membres associats que són petites organitzacions com dels grans. A més, va indicar que es plantegen com donar veu als pacients, un aspecte que encara ara no es té en compte des de cap organització internacional.

D'altra banda, Eric de Roodenbeke va enumerar les accions prioritàries que han establert per donar suport a l'estratègia de l'IHF, entre les quals destaquen crear una plataforma web sòlida i un pla de reclutament amb uns objectius fixats, així com augmentar la comunicació vers els membres i per a un públic professional més ampli, i consolidar i crear activitats que millorin el perfil de l'organització.
 

Per acabar, el màxim responsable de l'IHF va fer algunes recomanacions, com donar importància al procés de participació (a través d'enquestes, consultes, etc.) abans d'adoptar l'estratègia final, que la Junta de l'organització es posi d'acord sobre prioritats de l'estratègia i que l'Assemblea General actualitzi estatuts i ordenances quan sigui necessari.

Podeu veure el vídeo de la intervenció d'Eric de Roodenbeke o descarregar la presentació que va fer a l'acte (en anglès o en català):
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 24/04/2024