La Unió, internacional

Els associats a La Unió, al 40è Congrés Mundial d'Hospitals 2016

La Unió ha participat al 40è Congrés Mundial d'Hospitals, organitzat per la International Hospital Federation (IHF)  de la que és membre i que ha reunit 700 professionals de tot el món. El Congrés celebrat a Durban, de l'1 al 3 de novembre, s'ha centrat en el repte de la cura i la seguretat centrada en el pacient. Cal tenir en compte que, encara que el nom del congrés faci referència a hospitals, el target són els sistemes sanitaris i els proveïdors de serveis de salut d'arreu del món. 

Participació activa de La Unió
foto 1
La Unió va fer una sessió paral·lela el dia 1 de novembre: Transforming organization's structures to improve health outcomes during a period of financial constrain en la que hi van participar Anna Riera, directora de participació, i Josep Fusté, director d'anàlisi econòmica, estudis i prospectiva de La Unió, Rosa Asbert, directora mèdica (Fundació Unió Consultant), Hospital Universitari Mútua Terrassa i Ignasi Carrasco, director assistencial d'Althaia, Xarxa Assistencial Universitària de Manresa. En aquesta sessió es va abordar l'esforç d'adaptació del sistema sanitari català a l'entorn de crisi econòmica, amb una valoració de l'impacte de les mesures adoptades i exemples d'iniciatives innovadores desplegades, com el projecte de benchmarking de La Unió, una experiència d'aprenentatge i com identificar les millors pràctiques per millorar : de les dades, a través de la informació fins el coneixement útil, i la corresponsabilització dels clínics a través de contractes de gestió implantats a Althaia.


foto 5
El dia 2 de novembre, Anna Riera va participar a la Special Session – IHF HEALTHCARE MANAGEMENT SIG: A Global need for the professionalization of Healthcare Management amb Deborah J. Bowen, President/CEO de l'American College of Healthcare Executives, moderadora i Neale Fong, President, WA Branch, Australasian College of Health Services .

Management, i el Sr. Robert Hernandez, Distinguished Service Professor and Director, University of Alabama at Birmingham (USA).

El mateix dia, Marta Barahona, coordinadora de gestió de clients de l'Hospital Plató, va participar en una sessió especial sobre CEO Form: performance excellence techniques to improve outcomes. També hi van participar Rulon Stacey, managing director com a moderador i Jim Hinton, president i CEO del Presbyterian Healthcare Services (USA), Niek Klazinga, head of health care quality indicators, OECD i Ian Brownwood, Administrador, OECD.


Associats a La Unió que van presentar comunicacions:

Enric Segura i Marta Barahona Hospital Plató
Hospital Plató:

- Game Theory: participation, motivation and involvement of professionals (Comunicació oral, a càrrec de Marta Barahona)
- Development and implementation of a model assessment of professional competence (Comunicació oral, a càrrec de Enric Segura, Coordinador Unitat de Desenvolupament dels Professionals)
- Placing value on customer service (Comunicació oral, a càrrec de Marta Barahona)


Rosa Asbert, Mútua Terrassa
Mútua Terrassa:

- Knowledge Management Strategy in a global health organization (Comunicació oral, a càrrec de Maria Emilia Gil, adjunta a la Direcció General de Mútua Terrassa (a la foto))
- Succesfully  implementation  of  a  programme  to  reduce  allogenic  blood  transfusion  in  total knee arthroplasty. (Pòster de Rosa Asbert, directora médica Hospital Universitari Mútua Terrassa)



Hospital Sant Joan de Déu

- PRINCEP program: clinical program for specialized and integrated care of pediatric patients with
complex chronic conditions (Pòster. Aquesta comunicació va ser presentada en nom de l'entitat per Anna Riera)

Hospital Transfronterer Cerdanya
Hospital de Cerdanya: 

- The challenges of managing the first cross-border hospital in Europe: two healthcare models under one roof (comunicació oral, a càrrec de  Josefina Sánchez, cap de planficació)


 

foto 2
Grup SAGESSA:

- Challenges and achievements in integrated care. Primary care empowerment in achieving efficient integration: Hospital Lleuger de Cambrils (“light” hospital) experience. (Aquesta comunicació va ser presentada en nom de l'entitat per Anna Riera)


La directora general, Helena Ris, en representació de La Unió va participar a l'Assemblea d'associats de la IHF. Podeu accedir a la memòria de la IHF, que es va presentar el passat dia 2 de novembre i en la qual es fa referència a La Unió.

El pròxim any, la IHF celebrarà el Congrés a Tapei i des de La Unió també impulsarem la presència i la participació de les entitats associades que són un exponent de la qualitat del sistema sanitari català.

Podeu recordar el programa del Congrés aquí

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 27/03/2024