La Unió presenta 100 propostes per presevar i enfortir el sistema sanitari català - OCTUBRE 2011

La Unió presenta 100 propostes per presevar i enfortir el sistema sanitari català - OCTUBRE 2011
Del 11/10/2011 al 31/12/2099

Helena Ris i Manel Jovells en roda de premsa
La Unió Catalana d'Hospitals va presentar l'octubre de 2011 en roda de premsa, davant més de quaranta periodistes de diversos mitjans de comunicació, l'informe "Repensant el Model Sanitari Català" elaborat per l'associació empresarial.

Introducció de l'informe a càrrec de Manel Jovells
Manel Jovells, president de La Unió, va iniciar la presentació de l'informe explicant els objectius d'aquest treball, en el qual s'ha analitzat el model i el marc sanitari català, s'han recollit els valors compartits i s'han fet propostes per desenvolupar un model de futur, separant el que és nuclear d'allò accessori. L'informe posa en relleu que més enllà de l'actual conjuntura econòmica, és el moment de refundar el model i de recuperar i impulsar valors com l'autonomia de gestió, la col·laboració publicoprivada o l'avaluació de resultats, que han fet de la sanitat catalana un exemple d'èxit, aportant propostes per procurar un millor servei a tots els ciutadans.

Resum de les propostes per part d'Helena Ris
El diagnòstic fet per l'associació empresarial assenyala que el model sanitari català és eficient i de qualitat però que cal millorar-ne alguns aspectes. En aquesta línia, la directora general de La Unió, Helena Ris, va resumir les 100 propostes de millora i de canvi plasmades en l'informe, amb la intenció de compartir-les amb tots els agents del sistema sanitari i col·laborar en aquelles actuacions que se'n derivin.

Anàlisi de les propostes per part de la directora general
Tot seguit, la directora general de La Unió va explicar que, d'aquestes propostes presentades a l'informe Repensant el model sanitari català, n'hi ha que volen un estudi i un desenvolupament més extens i d'altres, en canvi, que només requereixen la presa d'una decisió immediata per començar a aplicar-les. Moltes d'elles es poden desenvolupar, també, a curt termini i d'altres no es podran dur a terme fins a mitjà o llarg termini. La doctora Ris va assenyalar, així mateix, que la decisió sobre l'aplicació de moltes de les mesures que es proposen recau a en l'Administració, majoritàriament en l'àmbit autonòmic, però que n'hi ha que ja poden començar a aplicar-se des del mateix sector sanitari.

Podeu accedir a l'informe fent clic aquí així com a la nota de premsa.

Podeu consultar també el recull de mitjans escrits . Pel que fa a mitjans audiovisuals, la informació ja ha estat recollida per TV3 (TN migdia, TN vespre, Els Matins -informatius i Tertúlia-), BTV (Infodia), La 2 (Informatiu vespre), Antena 3 Noticias, 8TV (8 al dia), Rac1 (La nit, 14/15, El món a RAC1), Com Ràdio (Notícies migdia, La nit, Les notícies del vespre, El dia de la Com), Cadena Ser (Tertúlia, El balcó, Hora 25, Hora 14, Hoy por hoy), Cadena Cope (Así son las mañanas en Catalunya), Catalunya Ràdio (Informatiu migdia, El cafè de la república, L'oracle, El matí), Onda Cero (Noticias mediodia, Herrera en la Onda), Onda Rambla (Primera plana), Radio Nacional de España (En días como hoy) i Punto Radio.

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 19/04/2024