Preparats per al nou Reglament General de Protecció de Dades

 

unió codi tipus
El Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) és una normativa europea que va ser aprovada el maig de 2016 i que resulta d'aplicació directa als estats a partir del 25 de maig de 2018. Malgrat que a l'Estat s'està elaborant una nova Llei Orgànica de Protecció de Dades, aquesta no podrà fer altra cosa que concretar el que ja regula el Reglament.
 

Des de La Unió, a través del Codi Tipus, hem acompanyat des de fa més de 17 anys a les entitats del sector en l'aplicació de la normativa de protecció de dades, col·laborant de manera activa per assolir uns graus de compliment rellevant. Ara, el RGPD implica un repte, passant d'un model reactiu a un model de responsabilitat proactiva, i cal adaptar-s'hi.

El nou reglament implica que s'han de tractar dades incorporant un element central: l'anomenada responsabilitat “proactiva” o responsabilitat “demostrada” (accountability). Què vol dir això? Doncs que venim d'un model reactiu on la norma legal indicava una “carta” de mesures a adoptar per protegir les dades –mesures de seguretat–, obligacions documentals –document de seguretat– i obligacions de comunicació –registre de fitxers– sense avaluar l'eficiència del sistema, per passar a un model en el que s'han de valorar els tractaments de dades i decidir com executar-los.

Aquesta actitud de responsabilitat proactiva s'ha de poder acreditar, per això s'ha d'abordar la gestió de la protecció de dades a partir del disseny de processos, documentar-los, implantar-los i mantenir-los.

Els interessats en ampliar la informació sobre l'assessorament que ofereix La Unió en matèria de protecció de dades i en l'adaptació al nou RGPD, poden contactar amb Vanessa Massó vanessamasso@uch.cat

 

En aquest apartat es recullen informacions d'interès per assessorar a les entitats en l'adaptació per al nou RGPD:

1
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 22/10/2021