Suport emocional i psicològic als professionals pel COVID-19

Suport emocional i psicològic als professionals pel Covid-19. Posem al vostre abast iniciatives desplegades a Catalunya i també pels professionals de les organitzacions que pertanyen a La Unió i al Fòrum d'Associats Col·laboradors de La Unió.

  • M. Emília Gil, Directora Tècnica de la Fundació Unió ha estat nomenada com a vocal de la Comissió de Salut Emocional, Apoderament i Acompanyament a la Ciutadania del Sistema Català de la Salut, en representació de La Unió. Aquesta comissió tindrà com a objectius principals: L'adequada atenció de les necessitats en l'àmbit de la salut emocional, l'apropament del coneixement i la cura de la salut emocional a la ciutadania i 'adequació de les estratègies i els recursos sanitaris per preservar la salut emocional i la salut mental de la ciutadania.
  • Suport psicoemocional per la gent gran. Iniciativa solidària de DKV, el Consejo General de Psicología de España, la Sociedad Española de Geriatría i Gerontología i la Plataforma de Voluntariado de España, hi participen associats col·laboradors de La Unió com ITA SALUT MENTAL i ORANGE.
  • Cuida't per cuidar des d'UCf, entitat que impulsa La Unió, ajudem els professionals en la gestió de les emocions. 

 

suport

 

Suport psico-emocional per al personal sanitari. L'actual pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2 fa que sigui necessari prestar una atenció especial a les necessitats dels/les nostres professionals. Amb la finalitat d'orientar-vos sobre les diferents vies d'accés us facilitem els següents documents:

  • Instrucció 04/2020. Aprovació de les mesures de suport emocional al personal sanitari en el marc de la situació de pandèmia causada per la COVID-19, on es detallen els procediments d'actuació establerts per garantir la posada a disposició dels mecanismes de suport emocional.
  • Díptic de comunicació per distribuir a tot el personal sanitari on s'indiquen les diferents opcions d'accés al suport psicològic i emocional
  • GestioEmocional.cat, aplicació per donar suport emocional durant aquest període de crisis sanitària. Des de l'aplicació web és possible avaluar l'estat emocional, proporciona eines per gestionar els símptomes de malestar, dona accés a recursos professionals de salut mental, des de els quals es pot rebre indicacions i consells.
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 27/03/2024