Preacord de La Unió i ACES i els sindicats pel conveni de la sanitat privada

Preacord de La Unió i ACES i els sindicats pel conveni de la sanitat privada
Del 30/12/2021 al 15/12/2028

Barcelona, 30.12.2021. L'ACES i la Unió com a patronals més representatives del sector de la Sanitat Privada de Catalunya, informen que:

El 20 de febrer de 2020 es va iniciar la negociació col·lectiva amb CCOO i UGT i donada l'estat d'alarma sanitària es va fer un exercici de responsabilitat i les parts van arribar a un acord parcial durant l'any 2020. Tot seguit es van reprendre les negociacions en format telemàtic i en la mesura que ens va ser possible també de manera presencial. Després de 16 reunions de Comissió Negociadora, ahir 29 de desembre de 2021 es va signar el preacord pel XIè Conveni col·lectiu de treball d'establiments sanitaris d'hospitalització, assistència, consulta i laboratoris d'anàlisis clíniques que es pretén signar durant el mes de gener amb una vigència de dos anys (2021-2022) una vegada ratificat pels òrgans de decisió de les organitzacions, amb els següents elements més significatius:

Augments salarials per als anys 2021-2022

• Increment del 1.4% sobre tots els conceptes de conveni amb retroactivitat a partir del 1 de juliol de 2021.

• Increment lineal del 2.25% per tots els conceptes de conveni pel 2022; i del 2,50% pel nivell 2.

• Addicionalment, es millora el plus de dissabtes, diumenges i festius amb un increment addicional del 1.5%

• Es consolida l'aposta pel reconeixement de la formació continuada i carrera professional amb un increment addicional del 5% per a tots els grups professionals.

Millores en la flexibilitat de la jornada de treball

• Els professionals de més de 55 anys gaudiran d'un dia de descans addicional.

• El gaudiment dels dies d'assumptes propis es flexibilitza durant tot l'any natural.

• El període de gaudiment dels dies de Conveni de Setmana Santa i Nadal, s'amplia de 15 dies a un mes.

• Es crea un permís per acompanyament de familiars fins a segon grau al servei d'urgències.

• Es segrega i millora permís per defunció de conjugues i fills/filles.

 

C. Modificació excepcional i transitòria en l'article del conveni que defineix el dret de les empreses en absorció i compensació dels increments pactats en determinats casos

Les empreses afectades pel present conveni, durant els anys 2021 i 2022, garantiran de manera excepcional i únicament durant aquests anys, els increments pactats en les empreses sobre les taules salarials del conveni, a tots les persones treballadores que rebin un salari brut anual, per tots els conceptes de nòmina, inferior a 32.448€ anuals per l'any 2021 i 33.259€ anuals per l'any 2022.

En tot cas, aquelles  persones treballadores que estiguin rebent salaris superiors a 32.448€ euros anuals per l'any 2021 i 33.259€ anuals per l'any 2022 i finalment se'ls apliqui per les empreses la figura de l'absorció i compensació, en cap cas, aquesta absorció/compensació no podrà comportar que el salari brut anual a percebre sigui inferior a les xifres anteriorment indicades.

Als efectes de càlcul de la retribució establerta en aquesta disposició quedarà exclòs el plus de nocturnitat pels anys 2021 i 2022”.

Sobre ACES 

L'ACES és la patronal més representativa de les empreses privades proveïdores de serveis sanitaris i socials a Catalunya i  una de les més rellevants en l'àmbit espanyol. La patronal catalana, amb 44 anys de trajectòria, actualment representa a 264 empreses amb 433 centres del sector sanitari, sociosanitari i social. A les empreses associades a l'ACES hi treballen 14.637 professionals de la salut i 6.963 metges. Es disposende 2.714  llits en hospitals d'aguts (17,25% dels llits totals), i 2.128 llits en centres sociosanitaris (31,77% dels llits totals).

Sobre La Unió

La Unió és l'associació d'entitats sanitàries i socials que amb més de 45 anys és referent de la singularitat del model sanitari i social català. Des de la pluralitat, la diversitat i la territorialitat, aplega a més de 114 entitats, amb més de 750 dispositius assistencials sanitaris i socials i més de 65.000 professionals, amb presència a tot Catalunya i en totes les línies assistencials: primària, hospitals, sociosanitaris, salut mental, rehabilitació, gent gran, discapacitats.

És una associació d' organitzacions de persones que treballen per a les persones, que des del respecte a la diversitat comparteixen el compromís social per a la millora de la salut i el benestar, contribuint en les polítiques públiques a través de la gestió ètica professionalitzada, la innovació i l'avaluació de resultats orientada a la millora contínua. La seva visió l'expressen els seus dos lemes Mirem el futur amb una mirada oberta al món i Ens Movem per les Persones.

 

..............................................................................................................................

Reflexió de l'ACES i La Unió sobre el sector sanitari

L'ACES i la Unió estimem que l'esforç que s'ha fet davant aquesta negociació ha estat de màxima comprensió i responsabilitat per tal de donar resposta a les peticions de les representacions sindicals de CCOO i UGT.

La mancança de professionals, l'esgotament d'aquests després de diverses onades de la Covid, la lleu recuperació econòmica que encara no ens ha situat en els ombralls del 2019 i per altra banda les incerteses que persisteixen de la pandèmia, han sigut factors que hem tingut que superar per arribar a aquest preacord.

Al ser les asseguradores les finançadores de la immensa majoria de les empreses del sector, una de les altres qüestions que ens hauríem de plantejar seria poder fer un diàleg fortifer amb les asseguradores per tal de arribar a fer un gran pacte marc amb aquest sector que de ben segur facilitaria la millora de les condicions en els assegurats, les persones treballadores i la sortida més ràpida davant la crisis que ens trobem. 

Aquest preacord és el resultat d'esforç important i un acte de responsabilitat per tots els agents signats del mateix, on les parts es comprometen a seguir treballant per millorar les condicions laborals del sector privat i garantir-ne la seva estabilitat.

.

 

 

 

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 25/04/2024