Gestió i prevenció del conflicte, la mediació a les entitats de salut i social: SCMS i TLC

Gestió i prevenció del conflicte, la mediació a les entitats de salut i social: SCMS i TLC
Jueves
2
jun
Hora:
de 15:00h a 19:00h
Lloc:

Online, per plataforma zoom

Preu:
Gratuït, prèvia inscripció.
Format:
Activitat online
Afegeix al teu calendari:
Outlook/iCalCalendari de google
LES INFORMAMOS QUE EL AFORO DE ESTA JORNADA ESTÁ COMPLETO.
Logo suport cicle diàleg social

 

DESTINATARIS:

Responsables de recursos humans i relacions laborals de les entitats de salut i social, així com els seus equips, els equips directius de les organitzacions i comandaments intermedis, i totes les persones de l'Àrea d'Atenció a l'usuari de les organitzacions. Oberta també a no associats a La Unió.

 

INTRODUCCIÓ:

El conflicte és un fet intrínsec a totes les organitzacions i a la societat en general, no obstant existeixen mesures i eines que permeten prevenir-lo, així com tractar la gestió del mateix quan ja s'ha produït. A les entitats de salut i social no només es produeix conflictivitat entre empresa i persones treballadores, també ens podem trobar aquesta entre els propis equips i, com a prestadors de serveis a la ciutadania amb els propis usuaris i els seus familiars.

L'any 2012 La Unió, junt amb altres entitats del sector, vam considerar necessari la creació de la SCMS (Societat Catalana de Mediació en Salut) per tal de traslladar la cultura de la prevenció i gestió de conflicte, així com el tractament, mitjançant l'eina de la mediació, de les problemàtiques que puguin sorgir.

Així mateix, a Catalunya disposem d'una eina pionera a tot l'estat espanyol, per tal d'operar mitjançant la mediació i la conciliació quan el conflicte s'ha produït entre l'empresa i les persones treballadores, per poder ajudar en la consecució d'acords abans d'acudir a la via judicial i, per tant, buscar el consens entre les parts, així com la pau social. El Tribunal Laboral de Catalunya (TLC) traslladarà en aquesta jornada els beneficis de la cultura de la mediació.

 

CONTINGUTS:

Per tal d'abordar les problemàtiques abans esmentades es basarà en:

  • Coneixement de les eines de prevenció, gestió i resolució dels conflictes entre equips i entre professionals i usuaris i els seus familiars que posa a l'abast la Societat Catalana de Mediació en Salut (SCMS).
  • Coneixement de les eines de resolució extrajudicial de conflictes que posa a l'abast el TLC. La mediació, la conciliació, l'arbitratge i les comissions tècniques del TLC.
  • Experiència de L'Àgora, un espai creat pel Consorci Sanitari del Maresme al 2018 dins el programa “Consorci Saludable” per gestionar les discrepàncies que es produeixen entre els professionals de l'equip, com aposta estratègica per promoure un espai de treball que rebutja la violència, i aposta pel diàleg i la comunicació no violenta per a resoldre els problemes entre les persones.

La sessió tindrà continuïtat amb les jornades pràctiques presencials “Dinàmiques mediadores i de gestió del conflicte entre equips i amb pacients”, que mitjançant dinàmiques de grup, la SCMS provocarà que els assistents puguin buscar per si mateixos, amb les eines facilitades, solucions a situacions que es donen habitualment a les entitats sanitàries i socials entre els professionals i amb els usuaris.

 

PROGRAMA:

 

15.00 a 15.10  Benvinguda, a càrrec d'Enric Mangas, president de La Unió.

15.10 a 16.10  La gestió de les discrepàncies en el món de la salut: el paper de la mediació, a càrrec de Josep Lluís de Peray, mediador de la SCMS.

16.10 a 17.10  La mediació laboral, el Tribunal Laboral de Catalunya: incidència i projecció en el sector de la salut, a càrrec de Manel Pérez, gerent del TLC, i de Xavier Escudero, secretari del TLC.

17.10 a 17.20  Presentació de la Societat Catalana de Mediació en Salut, a càrrec de Carles Garcia Roqueta, president de la SCMS.

17.20 a 18.50  L'experiència de l'Àgora, a càrrec de professionals del Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), Sara Soria, especialista psicologia clínica i coordinadora Unitat d'atenció del joc patològic i altres addicions no tòxiques, Raquel Fernàndez, infermera de quiròfan, Cristina Harto, coordinadora de Tècnics de Radiologia, i de Carles Garcia Roqueta, president de la SCMS.

18.50 a 19.00  Cloenda, a càrrec d'Elena de la Campa, directora de l'Àrea de Professionals i Relacions Laborals de La Unió.

 

CICLE DE FORMACIÓ DE DIÀLEG SOCIAL I NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

Sessió online

  • Amb el suport del Departament d'Empresa i Treball i Foment del Treball.
  • Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l'àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.
  • Expedient núm. STC/002/21/000001.
  • Les places són limitades, si s'exhaureixen s'obrirà llista d'espera.
  • És imprescindible en formalitzar la inscripció identificar correctament el nom, cognoms (que han de ser les mateixes dades que s'utilitzaran per a identificar-se a Zoom) i DNI.
  • Es desenvoluparà online. Aquesta modalitat NO presencial permetrà assistir en directe per videoconferència. Per accedir-hi, uns dies abans de l'inici rebreu per correu electrònic les claus d'accés i l'enllaç a la plataforma virtual (plataforma Zoom).
  • Per tal de comptabilitzar la sessió i obtenir el certificat d'aprofitament corresponent, és necessari romandre connectat un mínim del 75% de la jornada i des de l'usuari amb el qual es va procedir a la inscripció.
  • Un cop finalitzada la jornada, s'enviarà una enquesta als assistents.
  • La sessió es gravarà.

 

caràtula jornada mediació, 2 de juny
Organitza
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 27/03/2024