2a Edició Aspectes a tenir en compte de la normativa de protecció de dades en l’àmbit de recursos humans

2a Edició Aspectes a tenir en compte de la normativa de protecció de dades en l’àmbit de recursos humans
Miércoles
8
jun
Hora:
de 09:30h a 12:30h
Lloc:

Online, per plataforma Zoom

Preu:
Gratuït, prèvia inscripció.
Format:
Activitat online
Afegeix al teu calendari:
Outlook/iCalCalendari de google
Pertenezco a la Entidad asociada a La Unió:
Pertenezco al Asociado Colaborador a La Unió:
No pertenezco a ninguna entidad asociada
caràtula 2a edició PD
 

 

DESTINATARIS:

Empresaris, gerències i equips de recursos humans i relacions laborals de les entitats de salut i social, així com també les persones delegades de protecció de dades, responsables dels sistemes d'informació o d'assessoria jurídica. Oberta també a no associats a La Unió.

 

INTRODUCCIÓ:

Les organitzacions sanitàries i/o socials disposen d'una important quantitat de dades dels professionals que hi treballen, que opten a treballar-hi, o bé que hi col·laboren a través d'una relació de pràctiques, mercantil, de voluntariat o de qualsevol altra mena. Això genera que calgui ser curós en la gestió d'aquesta informació perquè conté una tipologia de dades personals molt diversa, que inclou també categories especials de dades, com per exemple dades de salut, d'afiliació sindical, de raça o creença, etc., la qual cosa suposa la necessitat d'implantar mesures de seguretat reforçada. A més, cal insistir en garantir la deguda diligència al llarg de tot el cicle de tractament d'aquestes dades, és a dir, tant des de l'inici, en el moment en què es recullen les dades, fins al final, quan les dades ja no cal conservar-les i es procedeix a destruir-les.

 

CONTINGUTS:

L'objectiu de la jornada és el tractament dels aspectes que tenen més impacte en el col·lectiu dels professionals de les organitzacions sanitàries i socials. En aquest sentit, s'iniciarà la sessió revisant els aspectes destacats de l'últim any, posant èmfasi en canvis normatius, resolucions de les autoritats de control i nous materials publicats, i es seguirà la sessió amb situacions quotidianes que encara avui plantegen irregularitats, com per exemple: el registre de control horari de la jornada, el teletreball, o l'ús de Whatsapp en l'entorn laboral. Es tancarà la sessió amb unes consideracions finals sobre la seguretat i drets digitals en el segle XXI.

Formar i aproximar l'Àrea de recursos humans i relacions laborals de les organitzacions sanitàries i socials en la cultura de protecció de dades i facilitar una bona pràctica en les actuacions que eviti reclamacions i incompliments en la matèria.

 

PROGRAMA:

 

09.30 – 09.40   Benvinguda, a càrrec de Roser Fernández, directora general de La Unió.

09.40 – 12.15   Aspectes a tenir en compte de la normativa de protecció de dades en l'àmbit de recursos humans, càrrec de Caterina Bartrons, gerent Serveis Jurídics de Faura Casas. Equip Codi Tipus.

1.Llums i ombres de la protecció de dades en l'entorn dels recursos humans.

  • a)   Materials i pronunciaments de les autoritats de control
  • b)   Canvis normatius

2.Posem el focus en algunes situacions habituals

  • a) Ús del whatsapp en l'entorn professional
  • b) Registre de jornada laboral
  • c) Teletreball

3.Consideracions finals

  • a) Equilibris entre tecnologies i drets
  • b) Reptes de futur

 

12.15 – 12.30   Cloenda, a càrrec de Josep Maria Bosch, assessor jurídic de La Unió.

 

CICLE DE FORMACIÓ DE DIÀLEG SOCIAL I NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

Sessió online

  • Amb el suport del Departament d'Empresa i Treball i Foment del Treball.
  • Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l'àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.
  • Expedient núm. STC/002/21/000001.
  • Les places són limitades, si s'exhaureixen s'obrirà llista d'espera.
  • És imprescindible en formalitzar la inscripció identificar correctament el nom, cognoms (que han de ser les mateixes dades que s'utilitzaran per a identificar-se a Zoom) i DNI.
  • Es desenvoluparà online. Aquesta modalitat NO presencial permetrà assistir en directe per videoconferència. Per accedir-hi, uns dies abans de l'inici rebreu per correu electrònic les claus d'accés i l'enllaç a la plataforma virtual (plataforma Zoom).
  • Per tal de comptabilitzar la sessió i obtenir el certificat d'aprofitament corresponent, és necessari romandre connectat un mínim del 75% de la jornada i des de l'usuari amb el qual es va procedir a la inscripció.
  • Un cop finalitzada la jornada, s'enviarà una enquesta als assistents.
  • La sessió es gravarà.

 

 

Organitza
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 27/03/2024