Roser Fernández, premi a la millor gestió sanitària en la primera edició dels ‘Smart Woman Awards’

Roser Fernández, premi a la millor gestió sanitària en la primera edició dels ‘Smart Woman Awards’
Del 12/07/2022 al 30/07/2022

En el lliurament dels premis, ha destacat que els valors associats al lideratge femení són una gran oportunitat per superar el sostre de vidre i d'accés de les dones als llocs de màxima responsabilitat en igualtat de condicions i capacitacions.

(Barcelona-. 13 de juliol de 2022)-. Roser Fernández, directora general de La Unió Catalana d'Hospitals ha estat reconeguda amb el Premi a la Millor Gestió Sanitària en els Smart Women Awards, una iniciativa impulsada per la Plataforma Española de Innovación en Tecnología Sanitaria de Fenin (Federació Espanyola d'Empreses de Tecnologia Sanitària) amb l'objectiu de reconèixer la contribució de les dones en la sanitat.

També han estat guardonades Raquel Yotti, secretària general d'Investigació del Ministeri de Ciència i Innovació, amb el Premi a la Millor Trajectòria Professional en Innovació; Carmen Ayuso cap de servei de Genètica de la Fundació Jiménez Díaz, Premi a la Millor Direcció Científica; Mónica López, directora del grup de Nanomedicina de l'Instituto de Investigación Valdecilla (Premi a la Millor Investigadora); i Elena García, CEO de Marsi Bionics (Premi a la Millor Emprenedora).

Roser
Roser Fernández, llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials, ha estat reconeguda per la seva trajectòria en gestió en l'àmbit sanitari. Entre d'altres, destaca la seva tasca al Servei Català de Salut, la Unió Catalana d'Hospitals (UCH) des del 2008 fins al 2010 i posteriorment, com a secretària general del Departament de Salut de Catalunya. El 2016 va ocupar la gerència de l'Institut Guttmann i en el 2018, va reprendre el seu lloc com a directora general de la UCH, entitat que representa pràcticament el 95% de la sanitat concertada a Catalunya (un 65% del Sistema Nacional de Salut a Catalunya) i reuneix centres d'atenció primària, hospitals, sociosanitaris, de salut mental, centres de gent gran i de discapacitat.  En 2021, la UCH, amb la International Hospital Federation (IHF) va organitzar el 44è Congrés Mundial de Salut a Barcelona que va reunir més de 1.500 referents en la gestió sanitària als cinc continents.  Així mateix, és presidenta de la Comissió de Salut de Foment del Treball, membre de la Societat Catalana de Gestió Sanitària i membre de la Comissió de Salut del Col·legi d'Economistes de Catalunya i de la Cambra de Comerç de Barcelona. És col·laboradora docent en màsters i postgraus sobre sistemes sanitaris. El jurat ha valorat la seva tasca en el desenvolupament del projecte +Futur de la UCH, que busca impulsar les organitzacions sanitàries per avançar-se en la resposta a les necessitats de les persones i als nous models d'atenció, amb una aposta per la digitalització del sistema sanitari i el canvi cap a una medicina predictiva, preventiva i personalitzada.

 

En el marc del lliurament de premis, Roser Fernández ha afirmat que "estem en un moment molt singular, amb moltes incerteses, però també oportunitats, i una d'elles és incorporar els valors del que anomenem lideratge en femení, que va molt més enllà de la mirada de gènere, perquè en el fons estem parlant de lideratge transformacional. Mirada centrada en la persona, en la intel·ligència emocional, l'empatia, l'escolta activa, la capacitat executiva i de treball en equip, col·laboratiu i en xarxa, en l'orientació a resultats compartint propòsit. Valors associats a la dona, que, juntament amb la renovació i la gestió intergeneracional de lideratges en les organitzacions, són una gran oportunitat per superar el sostre de vidre i d'accés de les dones als llocs de màxima responsabilitat en igualtat de condicions i capacitacions".

 
12/07/22
RF Smart
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 16/04/2024