La Unió compromesa en la millora de les condicions laborals del sector de la dependència per millorar la qualitat de l’atenció a les persones

La Unió compromesa en la millora de les condicions laborals del sector de la dependència per millorar la qualitat de l’atenció a les persones
Del 22/09/2022 al 24/09/2022
  • Drets Socials i les entitats proveïdores de la Xarxa de Serveis Socials d'Atenció Pública de Catalunya han signat un acord per incrementar un 3% les tarifes dels serveis socials
  • Aquest augment es revertirà en el sou dels treballadors i en la qualitat dels serveis socials per atendre millor les persones

 

    (Barcelona-. 22/09/2022). Aquest matí La Unió, Associació d'Entitats Sanitàries i Socials que representa la transversalitat de serveis del sector social concertat (gent gran, discapacitat, salut mental..) juntament amb les patronals de la xarxa de serveis socials d'atenció pública han firmat un acord amb el Departament de Drets Socials per assolir un increment de tarifa del 3% pel 2022. Aquest increment es traslladarà en una millora salarial i de les condicions laborals dels treballadors així com en una millora de la qualitat dels serveis que es presta a les persones.

    Aquesta pujada en les tarifes tindrà caràcter retroactiu des de l'1 de gener del 2022.

    RF
    A l'acte previ a la signatura Roser Fernández, directora general de La Unió ha manifestat que “celebrem l'acord perquè expressa el compromís de les parts de prioritzar en el finançament al sector la millora de les retribucions i condicions laborals dels professionals del sector, dignificant així la professió i contribuint a la millora de la qualitat de l'atenció a les persones”.

    Concretament pel que fa al 1r. Conveni GERCAT (Conveni d'Atenció a la Gent Gran de Catalunya) permetrà complir amb el compromís d'augmentar els salaris, amb efecte 1 de gener de 2022, relacionats amb aquesta previsió d'augment de tarifes.

    “Alhora és el primer gran acord que visibilitza la unitat de les patronals en tots els àmbits del serveis socials d'atenció a la dependència, gent gran, discapacitat, salut mental i addicions..., un primer pas per construir a Catalunya una verdadera xarxa de servis socials d'atenció pública, coordinada i amb voluntat d'actualitzar i ampliar els serveis de cobertura pública per atendre a les necessitats creixents de la població en aquest àmbit”.

    “Aquest acord ha de permetre encaminar i reforçar els àmbits de la negociació col·lectiva amb aquest objectiu, i alhora recull la necessitat de monitoritzar l'evolució de la resta de costos del sector per garantir un correcte finançament i assegurar la qualitat del servei”.

    “És doncs un primer pas per afrontar plegats, i des de l'escolta activa de totes les parts, el reptes que hem compartit: millora del finançament, capacitat de retenir i captar professionals, actualització de la cartera de serveis de serveis socials i, la interacció social i sanitària amb la creació de la nova Agència”.

     
    22/09/22
    acord
    La Unió
    València, 333 baixos
    08009 Barcelona (Barcelona)
    Tel 93 209 36 99
    uchuch.cat
    Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
    Fecha última actualización: 23/04/2024