Protocols per a prevenir i abordar l’assetjament sexual i per raó de sexe

Protocols per a prevenir i abordar l’assetjament sexual i per raó de sexe
Miércoles
14
dic
Hora:
de 09:30h a 12:30h
Lloc:

Online, per zoom webinar

Preu:
Gratuït, prèvia inscripció.
Format:
Activitat online
Afegeix al teu calendari:
Outlook/iCalCalendari de google
Pertenezco a la Entidad asociada a La Unió:
Pertenezco al Asociado Colaborador a La Unió:
No pertenezco a ninguna entidad asociada
Banner Jornada assetjament sexual, 14 de desembre

 

INTRODUCCIÓ:

 

Malgrat els esforços per condemnar l'assetjament laboral i sexual en l'àmbit de l'empresa es continuen detectant comportaments verbals o físics que atempten contra la dignitat de les persones, tinguin aquestes el mateix o diferents nivells jeràrquics i hi hagi o no dependència entre víctima i agressor dins l'estructura orgànica de l'entitat. Per tant, tenint en compte que això genera una atmosfera intimidatòria, degradant i ofensiva que, sovint, deriva en greus conseqüències per a la persona afectada, no es pot adoptar una actitud passiva.

Aquesta jornada se centrarà a exposar les obligacions de l'empresa en matèria d'assetjament, en la prevenció de les situacions relacionades, en l'actuació per part de l'empresa davant de casos que es produeixin i l'elaboració del protocol per a prevenir i abordar-ho.

El contingut orientatiu d'aquesta jornada serà interioritzar:

  • Què és l'assetjament laboral i que és l'assetjament sexual.
  • Quina és l'operativitat del protocol de prevenció, detecció i tractament d'aquestes conductes.
  • Quines són les responsabilitats de l'empresa en relació amb la investigació i la tramitació d'aquests casos.
  • Com implementar i aplicar efectivament un protocol de prevenció i actuació davant l'assetjament a l'empresa.
  • Com tractar i respondre davant un cas. La investigació i l'elaboració del corresponent informe davant una detecció d'assetjament.

 

DESTINATARIS:

Persones responsables de recursos humans i relacions laborals d'entitats sanitàries i socials, responsables d'igualtat i totes aquelles persones involucrades en la sensibilització i detecció de la temàtica exposada. Oberta també a no associats a La Unió.

 

PROGRAMA:

9.30 a 9.40. Benvinguda, a càrrec de Roser Fernández, directora general de La Unió.

9.40 a 10.25. Conceptes d'assetjament i normativa aplicable. Mesures preventives i funcions de la persona de referència, càrrec de Carolina Gala, catedràtica de Dret del Treball i de la Seguretat Social de la Universitat Autònoma de Barcelona. 

10.25 a 11.25. Responsabilitats de l'empresa en relació amb la investigació i la tramitació de casos. Contingut de protocol, principis i garanties, a càrrec d'Alda Mumbrú, advocada i sòcia del Bufet Vallbé.

11.25 a 12.10. Acompanyament responsable a les víctimes d'assetjament sexual i per raó de sexe, a càrrec de Raquel Escurriol, psicòloga especialista en violència.

12.10 a 12.30. Torn obert de paraula i cloenda, a càrrec d'Elena de la Campa, directora de l'Àrea de professionals i relacions laborals de La Unió.

 

CICLE DE FORMACIÓ DE DIÀLEG SOCIAL I NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

Sessió online

  • Amb el suport del Departament d'Empresa i Treball i Foment del Treball.
  • Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l'àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.
  • Expedient núm. STC/002/21/000001.
  • Les places són limitades, si s'exhaureixen s'obrirà llista d'espera.
  • És imprescindible en formalitzar la inscripció identificar correctament el nom, cognoms (que han de ser les mateixes dades que s'utilitzaran per a identificar-se a Zoom) i DNI.
  • Es desenvoluparà online. Aquesta modalitat NO presencial permetrà assistir en directe per videoconferència. Per accedir-hi, uns dies abans de l'inici rebreu per correu electrònic les claus d'accés i l'enllaç a la plataforma virtual (plataforma Zoom).
  • Per tal de comptabilitzar la sessió i obtenir el certificat d'aprofitament corresponent, és necessari romandre connectat un mínim del 75% de la jornada i des de l'usuari amb el qual es va procedir a la inscripció.
  • Un cop finalitzada la jornada, s'enviarà una enquesta als assistents.
  • La sessió es gravarà.

 

 
10/11/22
Programa
Organitza
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 25/04/2024