1a edició Drets Digitals en l'entorn de treball

1a edició Drets Digitals en l'entorn de treball
Lunes
27
feb
Hora:
de 11:00h a 14:00h
Lloc:

Online, per plataforma Zoom

Preu:
Gratuït, prèvia inscripció.
Format:
Activitat online
Afegeix al teu calendari:
Outlook/iCalCalendari de google
LES INFORMAMOS QUE EL AFORO DE ESTA JORNADA ESTÁ COMPLETO.
caràtula 1a edició Drets Digitals en l'entorn del treball, 27 de febrer

 

Introducció:

Internet s'ha convertit en una realitat omnipresent tant en la nostra vida personal com col·lectiva. Una gran part de la nostra activitat professional, econòmica i privada es du a terme a la xarxa i adquireix una importància fonamental tant per a la comunicació humana com per al desenvolupament de la nostra vida en societat. La transformació digital de la nostra societat ja és una realitat en el nostre desenvolupament present i futur tant en l'àmbit social com econòmic. En aquest context, a la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals s'emprèn la tasca de reconèixer i garantir un ventall de drets digitals dels ciutadans de conformitat amb el manament que estableix la Constitució. En particular, són objecte de regulació els drets i llibertats predicables entorn d'Internet com els drets a la seguretat o el dret a l'oblit. Ocupa un lloc rellevant el reconeixement del dret a la desconnexió digital en el marc del dret a la intimitat en l'ús de dispositius digitals en l'àmbit laboral.

L'objectiu de la jornada és exposar quines són les previsions legals i també visualitzar els avenços i incidències que s'hagin pogut produir en els darrers temps en relació amb els drets digitals en l'entorn de treball.

El contingut de la jornada es basa a formar als professionals de l'àrea de recursos humans i relacions laborals de les organitzacions sanitàries i socials en la cultura de protecció de dades i drets digitals en l'entorn de treball, aproximar els drets digitals en el dia a dia de les relacions laborals i revisar casuístiques concretes i prevenir la vulneració de drets en l'era digital.

Aquesta sessió va adreçada a les persones responsables de recursos humans i relacions laborals d'entitats sanitàries i socials, les persones delegades de protecció de dades i les persones responsables dels sistemes d'informació.

 

Programa:

11.00 – 11.10 Benvinguda, a càrrec de Roser Fernández, directora general de La Unió.

11.10 – 13.50 Exposició a càrrec de Caterina Bartrons, gerent de Serveis Jurídics de Faura-Casas.

  1. Context dels drets digitals. Aspectes evolutius i legals.
  2. Revisem pautes d'actuació. Materials d'autoritats de control i altres organismes i estudi de casos destacats.
  3. Consideracions finals.

13.50 – 14.00 Cloenda, a càrrec de Josep Maria Bosch, assessor jurídic de La Unió.

 

 

CICLE DE FORMACIÓ DE DIÀLEG SOCIAL I NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

SESSIÓ ONLINE

  • Amb el suport del Departament d'Empresa i Treball i Foment del Treball.
  • Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l'àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva.Expedient núm. STC028/22/000003.
  • Les places són limitades, si s'exhaureixen s'obrirà llista d'espera.
  • És imprescindible en formalitzar la inscripció identificar correctament el nom, cognoms (que han de ser les mateixes dades que s'utilitzaran per a identificar-se a Zoom) i DNI.
  • Es desenvoluparà online. Aquesta modalitat NO presencial permetrà assistir en directe per videoconferència. Per accedir-hi, uns dies abans de l'inici rebreu per correu electrònic les claus d'accés i l'enllaç a la plataforma virtual (plataforma Zoom).
  • És obligatòria l'assistència virtual a la sessió per tal de comptabilitzar la seva participació i poder rebre el certificat de participació corresponent.
  • La sessió no es pot gravar. 

 

Organitza
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 19/04/2024