Sessió Intel·ligència artificial i humanisme

Sessió Intel·ligència artificial i humanisme
Martes
28
feb
Hora:
de 10:00h a 11:30h
Lloc:

Online, per plataforma Zoom

Preu:
Gratuït, prèvia inscripció.
Format:
Activitat online
Afegeix al teu calendari:
Outlook/iCalCalendari de google
Pertenezco a la Entidad asociada a La Unió:
Pertenezco al Asociado Colaborador a La Unió:
No pertenezco a ninguna entidad asociada
caràtula +Futur dia 28 de febrer

 

Gràcies als avenços tecnològics actuals per la recollida i l'anàlisi massiva de dades, la Intel·ligència Artificial  (IA) té oportunitats i impacte en totes les àrees de la salut, des del suport al diagnòstic, la planificació de les intervencions, el  monitoratge i també els processos de gestió i logística dels centres de salut.

Les organitzacions han de ser conscients del valor de les dades generades per l'activitat assistencial, però també el seu impacte ètic que se'n deriva per garantir la privadesa, els drets de propietat intel·lectual, la responsabilitat, la transparència, el rendiment.

La implantació de la intel·ligència artificial (IA) als processos assistencials ha d'anar acompanyada de la compatibilitat amb la humanització de l'assistència i els aspectes ètics que la governen.

Les administracions i les organitzacions han d'estar preparades per evolucionar cap al concepte integral d'humanisme i governança de les dades per així posicionar-se en els escenaris futurs.

 

En aquesta sessió abordarem:

  • Quins són els aspectes ètics que es deriven del desplegament de la IA el seu impacte en la humanització de l'assistència?
  • Quines dificultats hi ha per desplegar la IA i el Big Data en l'àmbit de salut amb relació als marcs normatius?
  • Com es pot agilitzar la posada en marxa de nous serveis per aprofitar tot el potencial de la IA?

 

PROGRAMA:

10.00 a 10.10 h. Benvinguda i presentació. Roser Fernández, directora general de La Unió.

10.10 a 10.30 h. És possible? Ponència. Montserrat Esquerda, directora de l'Institut Borja de Bioètica-URL de la Facultat medicina, UdLL, i Ricard Casadevall, cap de l'Oficina de Gestió i Governança de la Dada Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.

10.30 a 11.00 h. Ho volem fer? Programa Salut/Intel·ligència Artificial del Departament de Salut, CatSalut i Fundació TIC Salut i Social. Carles Gallego, director de l'Àrea IA de la Fundació TIC Salut Social, i Joan Guanyabens, consultor de la Fundació TIC Salut Social en imatge mèdica i IA.

11.00 a 11.30 h. Ho podem fer? Experiències del nostre entorn i iniciatives de La Unió. Projecte Helderly. Ignasi Coll, director mèdic PRYTANIS.

11.15 a 11.30 h. CloendaManel Jovells, director general d'Althaia , Xarxa Assistencial Universitària de Manresa, i president del Consell d'Ètica i Bones Pràctiques de La Unió.

 

 

Organitza
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 23/04/2024