Jornada Practicum en gestió sanitària: beneficis de la mentoria directiva a les entitats de salut

Jornada Practicum en gestió sanitària: beneficis de la mentoria directiva a les entitats de salut
Martes
13
jun
Hora:
de 15:30h a 18:30h
Lloc: MAPA

Presencial, amb opció online Zoom

(La Unió, carrer València, 333, planta baixa, Barcelona)

Preu:
Gratuït, prèvia inscripció.
Format:
Activitat online i presencial
Afegeix al teu calendari:
Outlook/iCalCalendari de google
Pertenezco a la Entidad asociada a La Unió:
Pertenezco al Asociado Colaborador a La Unió:
No pertenezco a ninguna entidad asociada
Baner jornada practicum, 13 de juny

 

DESTINATARIS

Gerents, persones responsables de recursos humans i relacions laborals d'entitats sanitàries i socials, els responsables de l'Àrea de formació, els responsables de postgraus i màsters en gestió de serveis sanitaris i socials i totes aquelles persones involucrades en la gestió d'equips. Oberta també a no associats a La Unió.

 

INTRODUCCIÓ

Les pràctiques constitueixen una activitat de naturalesa formativa que han de permetre a les persones que les realitzen aplicar i complementar els coneixements adquirits en la seva formació acadèmica i en la seva experiència professional, afavorint l'adquisició de competències que permetin la millora dels resultats i la preparació per a l'exercici de responsabilitats superiors.

La gestió sanitària ha demostrat el seu impacte positiu sobre els resultats de les organitzacions sanitàries i requereix d'unes competències específiques i diferenciades de les pròpies de les professions sanitàries, i per tant requereix una formació específica. Quan es tracta de professionals provinents d'altres sectors que passen a gestionar centres sanitaris, els és necessari el coneixement pràctic i vivencial de la realitat assistencial per la seva especificitat i especial complexitat i també a aquells professionals que ja ocupen càrrecs de responsabilitat o els ocuparan en un futur, podent conèixer la manera de gestionar d'altres entitats del nostre sistema que els hi són afins i adquirir aprenentatge directiu.

 

CONTINGUTS

En aquesta jornada es traslladaran els avantatges de la mentoria directiva i la necessitat de propiciar un òptim relleu generacional a les organitzacions, així com reforçar les capacitats actuals. Es traslladarà el cas d'èxit, El Practicum en Gestió Sanitària de la Fundació Unió, i les reflexions d'alumnes i tutors d'aquests, així com les perspectives de futur immediat per adaptar-se a les necessitats dels professionals i de les organitzacions.

 

PROGRAMA:

15.30 a 15.45 h.  Benvinguda. Roser Fernández, directora general de La Unió.

15.45 a 16.40 h.  Cas d'èxit: 1a edició PRACTICUM en gestió sanitària de la Fundació Unió i presentació de la 2a edició, Elena de la Campa, directora de l'Àrea de professionals i Relacions Laborals de La Unió.

  • Presentació 2a edició PRACTICUM Fundació Unió. Àngels Martos, directora docent del programa i directora de FaceUp Projectes. 
  • Experiències primera edició PRACTICUM Fundació Unió. Estrella Fernández, cap de gestió economicoadministrativa de BCNATAL (Hospital Clínic-Sant Joan Déu) i tutora del PRACTICUM Fundació Unió, i Javier Arcalís, coordinador de gestió de la plataforma d'immunoteràpia de l'Hospital Clínic i ex alumne del PRACTICUM Fundació Unió.

16.40 a 17.30 h. Taula rodona. El valor de la mentoria directiva en el sector salut. Modera Miquel Vilardell, catedràtic de Medicina Interna de la UAB i Membre del Consell Científic Assessor de la Fundació Unió.

  • Incorporació de nous lideratges directius. Candela Calle, directora general de la Fundació Sanitària Sant Francesc d'Assís.
  • Acompanyament als nous líders, fer atractiva la funció directiva. Ramon Cunillera, president de la Societat Catalana de Gestió Sanitària.
  • Detectant i potenciant el talent intern de les organitzacions. Mónica Buqueras, cap de gestió del Talent i Desenvolupament de l'Hospital General de Granollers.

 

17.30 a 18.20 h. Ponència. La mentoria directiva a les organitzacions, Marcos Urarte, president de Pharos, consultor, coach i conferenciant.

18.20 a 18.30 h. Cloenda. Enric Mangas, president de La Unió.

 

CICLE DE FORMACIÓ DE DIÀLEG SOCIAL I NEGOCIACIÓ COL·LECTIVA

Sessió presencial i online

 

  • Amb el suport del Departament d'Empresa i Treball i Foment del Treball.
  • Aquesta jornada forma part dels Plans de Formació de l'àmbit de Catalunya, adreçats a la capacitació per al desenvolupament de les funcions relacionades amb el diàleg social i la negociació col·lectiva. Expedient núm. STC028/22/000003.
  • Les places són limitades, si s'exhaureixen s'obrirà llista d'espera.
  • És imprescindible en formalitzar la inscripció identificar correctament el nom, cognoms (que han de ser les mateixes dades que s'utilitzaran per a identificar-se a Zoom) i DNI.
  • Es desenvoluparà presencial. Per les persones que optin per online, uns dies abans de l'inici rebreu per correu electrònic les claus d'accés i l'enllaç a la plataforma virtual (plataforma Zoom). Serà necessari connectar-se des de l'usuari amb el qual es va procedir a la inscripció.
  • Per obtenir el certificat d'aprofitament, és necessari assistir un mínim del 75% de la jornada.
  • La sessió es gravarà.

 

Organitza
La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Fecha última actualización: 23/04/2024