Manel Balcells, nou director de l’Àrea del Coneixement del grup Consorci Sanitari de Terrassa (CST)

Manel Balcells, nou director de l’Àrea del Coneixement del grup Consorci Sanitari de Terrassa (CST)
Del 07/03/2011 al 21/03/2013

El grup CST ha incorporat al Dr. Manel Balcells com a Director de l'Àrea del Coneixement, que comprèn la Docència Universitària, la Recerca i la Innovació dels diferents dispositius. L'expresident de BIOCAT, organisme que promou el sector biotecnològic i biomèdic català en l'àmbit internacional, es va incorporar el passat 1 de març.

Manel Balcells, és metge especialitzat en cirurgia ortopèdica i traumatologia i en medicina de l'esport, diplomat per EADA en Gestió Sanitària i PADE per IESE.

En la seva llarga trajectòria en l'àmbit de la salut, ha estat Director mèdic de l'Hospital General de Granollers, Secretari d'Estratègia i Coordinació del Departament de Salut, Conseller del Departament d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació, i consultor del Consorci Hospitalari de Catalunya.

Tot i les greus dificultats per les que travessa el Sistema Sanitari, el Projecte Universitari del Consorci Sanitari de Terrassa avança de forma decidida, amb l'horitzó d'un acord global amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) que concreti el seu desenvolupament. Aquesta vocació docent i investigadora del CST es reforça amb la incorporació de qui, els darrers 4 anys, ha estat president del BIOCAT.

BIOCAT és l'entitat de l'Administració Catalana que promou la biotecnologia, biomedicina i tecnologies mèdiques a Catalunya amb els objectius de consolidar el clúster de salut català, fomentar la competitivitat empresarial i assolir una veritable Internacionalització i que avança fermament per assolir la Candidatura de Catalunya per liderar la futura Comunitat de Coneixement i Innovació (KIC) en salut/ciències de la vida de l'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (IET).

Després de l'adquisició de la finca de Torrebonica, i dels acords amb la UAB i amb l'Escola Universitària de la Creu Roja, la incorporació del Dr. Balcells ha de donar un nou impuls al projecte del coneixement del CST i a nous projectes de recerca i innovació, en un escenari altament competitiu pel que fa als fons de finançament d'aquests projectes.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 28/11/2023