La Unió, internacional

5a Conferència del Fòrum Europeu d'Atenció Primària 2014

Cal fomentar la integració dels serveis de salut per millorar el treball conjunt entre proveïdors i aconseguir oferir una millor atenció als pacients. Aquesta és una de les conclusions exposades per Anna Riera, directora Sanitària, Social i de Participació Associativa de La Unió, en un workshop organitzat en el marc de la 5a Conferència del Fòrum Europeu d'Atenció Primària i celebrat el 2 de setembre de 2014, a Barcelona. Amb aquest workshop es pretenia posar de manifest que, dins d'un mateix sistema de salut, hi ha diferents maneres d'assolir els mateixos resultats i que s'ha d'actuar d'una manera o d'una altra en funció de l'entorn i de les eines de les quals es disposi.

En la seva intervenció, Anna Riera va incidir en la necessitat de potenciar i donar més pes a l'atenció primària (AP) dins del sistema, una atenció primària que, segons va dir, “hem d'aconseguir que sigui més resolutiva”. A més, va destacar que cal que el sistema estigui centrat en respondre les necessitats dels pacients. Així mateix, Riera va recordar que fa falta desenvolupar models que permetin compartir informació de salut entre els diferents proveïdors.

L'objectiu del workshop, organitzat per la International Hospital Federation amb el suport de La Unió i que portava per títol Challenges and achievements in integrated care: different healthcare providers working together, era posar de manifest la importància del treball conjunt i integrat en un sistema de salut com el de Catalunya, que està format per diversos agents, de tipologia molt diversa. Com a exemples d'aquest treball integrat, es van exposar tres casos d'èxit: l'Hospital Lleuger de Cambrils, l'autogestió en organitzacions d'atenció primària a partir de l'experiència de l'EAP Sardenya i les eines tecnològiques per a l'atenció integrada de salut, mitjançant una presentació de la Xarxa Sanitària Santa Tecla.

Podeu consultar la nota de premsa adjunta per ampliar la informació, així com les presentacions realitzades al workshop per Anna Riera, de La Unió, Carlos Brotons, de l'EAP Sardenya, i Carlos Alonso-Villaverde, de la de la Xarxa Sanitària Santa Tecla.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 05/06/2020