Iniciativa de la comunitat de tecnologies aplicades a la salut de l’estratègia RIS3CAT

Iniciativa de la comunitat de tecnologies aplicades a la salut de l’estratègia RIS3CAT
Dimarts 10/03/2015

Dins de les polítiques de creixement econòmic del país, l'Estratègia de Recerca i Innovació per a l'Especialització Intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT) preveu que els 7 àmbits sectorials líders s'articulin en comunitats. Les Comunitats RIS3CAT són agrupacions voluntàries d'empreses i agents del sistema de Recerca, Desenvolupament i Innovació que impulsen plans d'R+D+i de transformació econòmica en els sectors identificats en els quals Catalunya té avantatges competitius, massa crítica i oportunitats de futur. Aquestes comunitats seran acreditades per la Generalitat de Catalunya, fet que permetrà els seus membres (empreses i agents del sistema R+D+i) obtenir ajuts del programa FEDER de Catalunya 2014-2020.

LEITAT té l'objectiu de dinamitzar i coordinar una comunitat en l'àmbit de la salut, dedicada a les Tecnologies aplicades a la Salut. El principis que regiran la comunitat seran la innovació, la sostenibilitat i la cooperació per a assegurar un desenvolupament constant de projectes innovadors millorant el posicionament de les empreses i agents del sector i la implementació de solucions avançades en el sistema sanitari i social.

Per a implementar els diferents reptes estratègics, la comunitat s'estructurarà en diversos grups de treball que s'aniran definint a través d'àrees com: prevenció, diagnosi i tractament de malalties, tecnologies aplicades als hàbits de vida saludable, ecosistema sociosanitari sostenible o explotació de Big Data en Salut, entre d'altres.

Per a materialitzar la comunitat, és necessari aglutinar massa crítica de tots aquells actors catalans que puguin aportar coneixement i noves idees per a fer aquest país més competitiu en l'àmbit de la salut. És per això que es demana als associats de La Unió que estiguin interessats a participar com a membres de la iniciativa de comunitat RIS3CAT de tecnologia aplicades a la salut  i a col·laborar en l'elaboració del seu Pla d'Actuacions que facin arribar un correu electrònic a Marta Domper amb els documents adjunts a aquesta notícia, emplenats i signats. El termini de presentació finalitza el 23 de març de 2015.

A més, cal destacar que el dimecres 15 d'abril es farà una jornada de presentació de la comunitat, a la seu de LEITAT de Terrassa, a la qual poden participar tots els interessats.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 20/06/2019