La Unió reuneix més de 170 participants a la VI Jornada Tècnica d’Innovacions Infermeres

La Unió reuneix més de 170 participants a la VI Jornada Tècnica d’Innovacions Infermeres
Dimarts 10/11/2015
VI Jornada Tècnica d'Innovacions Infermeres, Ada Parellada
La Unió va celebrar la VI Jornada Tècnica d'Innovacions Infermeres el passat 11 de novembre, amb el títol “Transformant les idees en accions”. L'acte, al qual van assistir més de 170 participants, va servir per mostrar la implicació de les infermeres en la innovació del “cuidar” i per compartir reflexions i debatre sobre la necessitat de comptar amb infermeres doctorades a l'àmbit assistencial.
 

La jornada va començar amb una conferència d'Ada Parellada, restauradora, xef i cuinera del restaurant Semproniana, que es va centrar en parlar de la innovació en el seu camp. A continuació, es van presentar les cinc experiències innovadores finalistes:

  • Impacte de l'ús de l'armilla per disminuir el nombre d'interrupcions en el procés de preparació i administració de medicació, a càrrec de Sílvia Carbonell del Consorci Hospitalari de Vic.
  • Creació de la Comunitat oberta d'Innovació, a càrrec de Meritxell Cucala, de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.
  • Rol dels estudiants d'infermeria en empreses tecnològiques, a càrrec de Montserrat Edo, de l'Escola Universitària d'Infermeria Gimbernat.
  • Valor afegit de la infermera en la disminució de la llista d'espera d'oftalmologia: infermera de cribatge de cataractes, a càrrec de Sílvia Tarrés, de l'Hospital Sant Bernabé de Berga.
  • Programa de suport 2.0 per a cuidadores de persones amb problemes crònics de salut, a càrrec de Mar Lleixà, del Departament d'Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili.
VI Jornada Tècnica d'Innovacions Infermeres, tira imatges

La segona taula de la sessió, que va tractar sobre les infermeres doctorades, va comptar amb Loreto Macià, infermera, doctora, professora titular de la Universidad de Alicante i responsable del programa de doctorat en Ciències de la Infermeria de la Universitat Jaume I de Castellón de la Plana; Mireia López, infermera, doctora, gestora de casos del CAP Les Corts del Consorci d'Atenció Primària de Salut de l'Eixample (CAPSE) i professora associada de la Universitat de Barcelona, i Montse Rodó, infermera, doctoranda de l'Escola d'Infermeria de la Universitat de Barcelona i cap de Qualitat del Parc Sanitari Pere Virgili.

VI Jornada Tècnica d'Innovacions Infermeres, cloenda i entrega premi
Per acabar, la cloenda de l'acte va ser a càrrec de Boi Ruiz, conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, qui va destacar especialment que la innovació no és una moda, sinó una necessitat, ja que, segons va dir, tot està canviant i tant des de l'Administració pública com des de les organitzacions no es pot respondre com es feia abans. Per la seva part, Helena Ris, directora general de La Unió, va recordar que no es pot innovar sense el suport decidit de les organitzacions i va apuntar que la professió infermera és especialment innovadora.


A la cloenda de l'acte també es va donar a conèixer l'experiència guanyadora del premi de la jornada per a la millor experiència innovadora, que va recaure en el Programa de suport 2.0 per a cuidadores de persones amb problemes crònics de salut.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdic Acreditat. Veure més
informacióDNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001Agenda 2030
Data última actualització: 01/12/2023