Els equips d’atenció primària del Consorci Sanitari de Terrassa assoleixen l’acreditació del Departament de Salut amb una qualificació d’excel·lent

Els equips d’atenció primària del Consorci Sanitari de Terrassa assoleixen l’acreditació del Departament de Salut amb una qualificació d’excel·lent
Divendres 31/07/2015

Tots els equips d'atenció primària del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) van participar en el procés d'acreditació del Departament de Salut en el darrer trimestre del 2014. I en data 14 de juliol, han rebut la notificació de la Direcció General d'Ordenació i Regulació Sanitària del Departament de Salut, conforme han assolit l'acreditació amb un resultat excel·lent, amb una mitjana de l'assoliment del 95,4% dels estàndards a avaluar.

Destaquen els equips d'atenció primària de Rubí i Castellbisbal: l'equip format pel CAP Anton Borja i el CAP Castellbisbal amb un 96,8% d'estàndards assolits i l'equip del CAP Sant Genís amb un assoliment del 96%.

En els EAPS de Terrassa i Matadepera , destaca el CAP Terrassa Est amb un 95% d'assoliment , seguit pels equips del CAP Sant Llàtzer amb un 94,8%, i de l'EAP format pel CAP Terrassa Nord i el CAP Matadepera , amb un 94,5 %.

L'acreditació d'Equips d'Atenció Primària és un procés pel qual una organització s'incorpora a una verificació externa que avalua el nivell en què l'esmentada organització se situa amb relació a un conjunt d'estàndards prèviament establerts i consensuats i és una eina eficaç per incentivar els centres en la millora progressiva de la qualitat.

El model d'acreditació a Catalunya es basa, com a eixos claus, en la clara orientació a la satisfacció dels ciutadans, en la valoració del grau de contentació dels professionals de les organitzacions sanitàries i en una avaluació centrada en el procés i orientada als resultats de l'assistència.

Els excel·lents resultats dels centres d'atenció primària del CST són el reflex de l'aposta del Consorci Sanitari de Terrassa per la millora de la qualitat i el model d'acreditació del Departament de Salut, que ja l'any passat va re-acreditar l'Hospital de Terrassa amb un nivell d'assoliment del 95,7% i que ha fet involucrar als professionals que hi formen part per seguir treballant amb la millora contínua.

La Unió
València, 333 baixos
08009 Barcelona (Barcelona)
Tel 93 209 36 99
uchuch.cat
Creu de Sant JordiMemorial Josep trueta Web Mèdica Acreditada. Veure més informació DNV - Certificat del Sistema de Qualitat ISO9001
Data última actualització: 16/08/2018